Heb je ook een vraag over werk? Mail dan je vraag, met je naam, leeftijd en woonplaats naar regine@dekrachtcentrale013.nl.
Heb je ook een vraag over werk? Mail dan je vraag, met je naam, leeftijd en woonplaats naar regine@dekrachtcentrale013.nl. (Foto: )

Vraag en Arbeid door De Krachtcentrale 013

In samenwerking met De Krachtcentrale 013 verschijnt om de week deze rubriek, waarin De Krachtcentrale 013 vragen van lezers over werk beantwoordt. Deze week de vraag van Aniek (31 jaar): Ik zit al langer niet lekker in mijn werkvel. Is het slim om dit te bespreken op mijn werk?

TILBURG -Beste Aniek, Iedere baan heeft leuke en minder leuke aspecten. Als dit al langer uit balans is, moet je zeker actie ondernemen. Misschien kun je eerst zelf (met partner of goede vriend) onderzoeken wat oorzaken zijn: Heeft het te maken met de inhoud, sfeer, collega's, leidinggevende, werk-privébalans of een combinatie van factoren? Als je daar meer zicht op hebt is het goed om het aan te kaarten op het werk. Samen kun je werken aan een oplossing. In veel CAO's kun je gebruik maken van een individueel loopbaanbudget: Een paar coach-gesprekken kunnen al voldoende zijn om nog beter inzicht te krijgen in jouw 'energielek' en handvatten te krijgen hoe je je werkplezier kunt verhogen. Dit hoeft niet altijd te betekenen dat je een nieuwe baan gaat zoeken. Een interne switch of verandering in taken kan soms ook wonderen doen. Veel succes! Regine Griep

Meer berichten