Foto:

Uit Muziekids Studio: Muziek maakt baby's heel rustig

Dagelijks speel ik eenvoudige melodietjes voor baby'tjes. Meestal al vanaf twee weken na de geboorte. Ik heb gemerkt dat accordeon bij de kleinsten heel goed werkt. Ik kan er rustig en zachtjes op spelen. Moeders zeggen me vrijwel altijd dat ze direct merken dat hun kindje helemaal tot rust komt.

Door John Verbunt

TILBURG - Enige tijd geleden was een medisch onderzoek in Groningen in het nieuws, waar een therapeute gitaar speelde bij een te vroeg geboren baby. De resultaten hiervan waren erg positief.

Prematuur

Afgelopen week vroeg de fysiotherapeute van Fam in het ETZ of ik bij een prematuur geboren baby wilde spelen. Dit was een erg mooie ervaring. De baby was 14 weken te vroeg geboren en was nu 12 weken. Toen ik begon met spelen, had het kindje een erg hoge hartslag. De saturatie (hoeveelheid zuurstof in het bloed) stond erg laag.

Na ongeveer 7 minuten rustig gespeeld te hebben, waren de waardes op de monitor helemaal goed. Je zag gewoon dat het kindje veel rustiger werd en dat de hartslag en saturatie op de monitor beetje bij beetje de goede kant ingingen. Het kindje was helemaal rustig.

We gaan dit nu vaker doen. Mooi hè!

Vriend worden van de Muziekidsstudio? Stuur een mailtje naar promo@tilburg.nl

Meer berichten