Tijdens zijn tournee treedt Reinders in elk theater op met een plaatselijke harmonie of fanfare. foto: Bob Bronshoff
Tijdens zijn tournee treedt Reinders in elk theater op met een plaatselijke harmonie of fanfare. foto: Bob Bronshoff (Foto: Bob Bronshoff)

Orpheus werkt samen met Gé Reinders tijdens afscheidstournee

Koninklijke Harmonie Orpheus Tilburg, onder leiding van Hardy Mertens, begeleidt op zaterdag 16 maart in de Tilburgse Concertzaal Gé Reinders tijdens zijn afscheidsprogramma Oetblaoze (Uitblazen).

TILBURG - Tijdens deze tournee treedt Reinders in elk theater op met een plaatselijke harmonie of fanfare. Gé zegt hierover: "Het is voor mij heerlijk om telkens met een ander blaasorkest te spelen. Dat maakt iedere avond weer uniek. Want iedere dirigent en ieder orkest speelt weer anders. Daardoor is elke avond bijna een première."

Hardy Mertens

Extra interessant aan dit Tilburgse concert is de chemie tussen Gé Reinders en Hardy Mertens, de dirigent van Orpheus. Met geen andere orkestleider werkte Reinders vaker samen. Hardy is namelijk ook de arrangeur van Reinders' bekendste nummer Blaosmuziek. Deze bijna symfonische climax van 3 minuten en 32 seconden, werd een Nederlandse klassieker die al jaren in de bovenste gelederen in de Top 2000 staat. Het voorlopige hoogtepunt was in 2007 de 27e plaats.

Nieuw arrangement

Tijdens deze voorstelling gaat ook een ander arrangement van Hardy in première, getiteld Hel zat gewerk (Hard genoeg gewerkt). Gé: "Dit arrangement is prachtig. Maar ook zó honds moeilijk dat andere dirigenten het niet aandurfden om te spelen. Toen de Tilburgse Concertzaal ons boekte, zei Hardy meteen: dat gaan we doen!"

Gé, die onlangs 65 werd, stopt na dit seizoen met zijn theatertours. Hij wil alleen nog maar bezig zijn met muziek en niet meer met alle organisatie daaromheen.
Tijdens Oetblaoze krijgen bezoekers in zijn liedjes alle klankkleuren van het orkest te horen, van zachte harmonieën tot overweldigende tutti.

Het concert is op zaterdag 16 maart, om 20.30 uur, in de Concertzaal van Theaters Tilburg. Het theater ligt aan Louis Bouwmeesterplein 1. Kaarten voor het concert van Koninklijke Harmonie Orpheus Tilburg en Gé Reinders kosten tussen de 17 en 24 euro en zijn verkrijgbaar via de website van het theater:

www.theaterstilburg.nl

Meer berichten