De melk, vla's, verschillende soorten pap en yoghurts komen van de Heukelomse koeien van de Piet van Meintjeshoeve. foto: Bas Haans
De melk, vla's, verschillende soorten pap en yoghurts komen van de Heukelomse koeien van de Piet van Meintjeshoeve. foto: Bas Haans (Foto: Bas Haans)

Proef de smaak van Heukelom

De Smaak van Heukelom houdt op vrijdag 15 maart bij Landwinkel De Bollekens in Berkel-Enschot een zuivelproeverij met melk, vla's, verschillende soorten pap en yoghurts van de Heukelomse koeien van de Piet van Meintjeshoeve.

BERKEL-ENSCHOT -Boer Rob Denissen, eigenaar van de Heukelomse Piet van Meintjeshoeve, is eind 2017 gestart met zijn eigen zuivelmerk 'De Smaak van Heukelom'. Hij kiest voor pure zuivel met zo min mogelijke toevoegingen en suikers. Dat levert niet alleen hele lekkere producten op. Het past ook in de filosofie van boer Rob. Hij houdt zijn koeien namelijk op zo duurzaam mogelijke wijze. Hij bedacht dan ook dat het logisch is dat zijn melk lokaal geconsumeerd wordt.

Samen met een productontwikkelaar uit de omgeving zette hij een lijn op van smakelijke eerlijke en natuurlijke zuivelproducten. "Ik probeer alles zo lokaal mogelijk te doen. Mijn koeien grazen zoveel mogelijk buiten op de onbespoten weilanden. 's Winters worden ze bijgevoerd met lokaal geproduceerd krachtvoer. Ze krijgen voldoende rust en ruimte. Dat zijn heel bewuste keuzes."

De zuivel van De Smaak van Heukelom is onder andere verkrijgbaar bij Landwinkel De Bollekens in Berkel-Enschot. Daar vindt ook de proeverij plaats van 10.30 tot 16.00 uur.

Landwinkel De Bollekens is te vinden aan de Enschotsebaan 21a in Berkel-Enschot.

Meer berichten