Heb je ook een vraag over werk? Mail dan je vraag, met je naam, leeftijd en woonplaats naar regine@dekrachtcentrale013.nl.
Heb je ook een vraag over werk? Mail dan je vraag, met je naam, leeftijd en woonplaats naar regine@dekrachtcentrale013.nl. (Foto: )

Vraag en Arbeid door De Krachtcentrale 013

In samenwerking met De Krachtcentrale 013 verschijnt om de week deze rubriek, waarin De Krachtcentrale 013 vragen van lezers over werk beantwoordt. Deze week de vraag van Loes (37 jaar) uit Tilburg: "In 2018 ben ik gekeurd en de uitkomst was dat ik minder dan 35% arbeidsongeschikt ben. Hierdoor heb ik geen recht op een WIA uitkering. Ik krijg wel een WW uitkering en zou graag ondersteuning krijgen bij het vinden van een nieuwe baan. Kan ik hiervoor ondersteuning krijgen?"

TILBURG - Beste Loes, In jouw situatie kan dat inderdaad! Vanaf januari 2019 kun je, ook als '35 minner', gebruik maken van ondersteuning en begeleiding van een door UWV erkend re-integratiebedrijf. Deze bureaus bieden diverse maatwerktrajecten die jou helpen in jouw zoektocht naar passend werk. Dit kan ondermeer bij De Krachtcentrale 013. Mijn advies: neem contact op met jouw contactpersoon van het UWV. Zij denken graag met je mee. Ze kunnen een aantal mogelijke bureau's voorleggen waaruit je kunt kiezen. Ook kunnen zij antwoord geven op andere vragen over jouw specifieke situatie en uitleggen van welke andere voorzieningen je eventueel gebruik kunt maken. Veel succes! Regine Griep, re-integratie en arbeidsdeskundige

Regine Griep
Meer berichten