Caspar Vos speelt werk van de onbekende Russische componist Nikolai Medtner, muziek die doet denken aan romantici als Chopin en Schumann. foto: Marco Borggreve
Caspar Vos speelt werk van de onbekende Russische componist Nikolai Medtner, muziek die doet denken aan romantici als Chopin en Schumann. foto: Marco Borggreve (Foto: Marco Borggreve)

Internationale Pianodag

Rond de 88e dag van het jaar, 88 keys World Piano Day, eert Theaters Tilburg het instrument met twee pianoprogramma's. Het optreden van pianist Matteo Myderwyk Nightports vindt plaats op 30 maart. En een dubbelprogramma met de jazzpianist Jeroen van Vliet en klassiek pianist Caspar Vos staat gepland op 31 maart.

TILBURG - Met drie vleugels en elektronica doet Nightports misschien nog wel het meeste denken aan Pianodag-oprichter Nils Frahm. De ster van de jonge Amsterdamse pianist en organist Matteo Myderwyk (Fontys Conservatorium Tilburg) is snel rijzende. Zijn muziek beweegt zich tussen minimal, jazz en pop, met als grootste verwantschap componisten Nils Frahm en Steve Reich.

Talent

Op zondag 31 maart maken de pianisten Jeroen van Vliet en Caspar Vos hun opwachting. Jeroen van Vliet is met grote regelmaat op de grote (jazz)podia te horen zoals het North Sea Jazz Festival. Voor hem op het podium het eigenzinnige klassieke pianotalent Caspar Vos. Op het programma staat onder andere werk van de onbekende Russische componist Nikolai Medtner, muziek die doet denken aan romantici als Chopin en Schumann.
De concerten vinden plaats op 30 en 31 maart in verschillende zalen van Theaters Tilburg. Tickets zijn te bestellen via theaterstilburg.nl, aan de balie of telefonisch via 013 543 22 20.

Audrey Tulkens
Meer berichten