De foto op de kaft van het boek Jeruzalem, Koningshoeven en Armhoefse Akkers.
De foto op de kaft van het boek Jeruzalem, Koningshoeven en Armhoefse Akkers. (Foto: )

Jeruzalem, Koningshoeven en Armhoefse Akkers in foto's

In de reeks 'Buurten in Tilburg' verschenen eerder al (foto)boeken over De Hasselt en Broekhoven. Op 29 maart verscheen deel drie over het gebied van Jeruzalem, Koningshoeven en de Armhoefse Akkers.

TILBURG - Deze stadsdelen zijn van jongere datum maar hebben ondertussen al een rijk verleden, en ze zijn voor het gevoel tot de oude stad gaan behoren. Daarnaast worden uitstapjes gemaakt naar Hoogvenne, Fatima en het buitengebied Moerenburg. Net als de eerdere delen is ook deze uitgave opgezet volgens een strakke formule waarbij eerst de geschiedenis van het gebied in vogelvlucht wordt behandeld.

Plaatjes

Tilburgers houden van hun verleden maar het allerliefst zien ze plaatjes daarvan in de hoop zichzelf, hun familie of buurtgenoten te herkennen. Ronald Peeters kon voor dit boek onder andere putten uit de rijke verzameling beeldmateriaal met betrekking tot Jeruzalem van Kees Cools, fotoverzamelaar en kenner van Jeruzalem.

Hoewel de ruimte beperkt is, kan ook dit deel van de reeks zonder overdrijven een lijvig fotoalbum genoemd worden. Het leeuwendeel toont de bewoners van de wijken in het leven van alledag: spelende kinderen, een bezoek aan de kruidenier, klassenfoto's, het verenigingsleven, feesten en partijen en de eerste communie.
Maar ook minder dichtbevolkte foto's van straatbeelden, prominente architectuur en vergezichten kunnen de lezer boeien doordat ook hier herinneringen worden opgeroepen. Hoezeer en hoe snel de tijden veranderd zijn, wordt misschien nog het best in beeld gebracht in de hoofdstukken over verdwenen bedrijven en de middenstand.

Verkrijgbaar

Het boek van Ronald Peeters in de reeks Buurten in Tilburg, getiteld Jeruzalem, Koningshoeven en Armhoefse Akkers, telt 192 bladzijden en is een uitgave van Gianotten Printed Media.

Jeruzalem, Koningshoeven en Armhoefse Akkers kost 18,95 euro en is verkrijgbaar in de boekhandel of via

www.boekenfabriek.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden