Foto: Jasper Schoonhoven

Jacky Ervaart

Vorige week donderdag had ik een ongeluk. Geen zorgen, ik leef nog. Dit is niet de geest van Jacky die dit schrijft.

Ik weet niet hoe het komt, maar ik zie altijd ongelukken voor mijn neus gebeuren. Toen ik vier dagen mijn rijbewijs had, maakte ik een ongeluk op de snelweg van Den Bosch naar Tilburg mee. Gelukkig zat ik zelf niet achterop het witte busje, want dan had iedereen sowieso gezegd dat het aan mijn rijkunsten lag. Toen ik nog op de Hasseltstraat woonde was het schering en inslag op de hoek van de straat. Daar was het iedere week raak. Ik zag vaker politiemensen dan dat ik mijn eigen moeder zag.

En afgelopen weekend was het weer zo ver, op het regenboog-zebrapad bij de Korte Heuvel stak een dronken voetganger over terwijl het groen werd voor het rijdend verkeer. En die voetganger besloot nét niet in het midden van de weg stil te blijven staan, waardoor de auto's er nét niet omheen konden en er veel getoeterd en weinig opgelost werd. De voetganger liep uiteindelijk tegen een stilstaande auto op. Niet echt een ongeluk, maar ook niet écht normaal.

Sinds ik zelf een rijbewijs heb, durf ik pas te zeggen dat ik de verkeersregels een beetje begrijp (en besef ik pas hoe irritant fietsers zijn). Maar vorige week donderdag was ik zelf een fietser. En niet eentje in de categorie 'irritant'. Op de kruising van de Korenbloemstraat - geen voorrangsweg - en de P.C. Hooftstraat - niet die in Amsterdam dus - rijden auto's altijd met zo'n rotvaart dat je zou denken dat ze achtervolgd worden door zombies. En hoewel héél Tilburg het denkt, is de Korenbloemstraat géén voorrangsweg. Je kunt er voorrang némen ja, maar dan heb je dus een kleine blondine onder je auto. En dan kun je ook wel boos worden, maar die kleine blondine heeft toevallig haar theorie-examen gehaald met 0 fouten. En wijst je er dan zéker op dat er géén, ik herhaal géén gevarentanden op de weg staan en je dus gewoon moet stoppen met je botte kop. Dus of de chauffeurs moeten met een normaal tempo gaan rijden en voorrang geven, of de gemeente moet een bord gaan plaatsen. Dat wordt de gemeente dus. Anders lig ik straks wekelijks onder een auto.

Jacky Eickes
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden