Joris is bij de plaatselijke harmonie gaan spelen en kwam trots laten zien wat hij nu allemaal kon.
Joris is bij de plaatselijke harmonie gaan spelen en kwam trots laten zien wat hij nu allemaal kon. (Foto: )

Uit Muziekids Studio: Een oude bekende op bezoek

Vijf jaar geleden bracht Joris samen met zijn oma ons een bezoek. Hij vloog meteen naar het drumstel en was volop aan het spelen, terwijl zijn oma haar verhaal aan ons kwijt wilde.

Door John Verbunt

TILBURG - Joris mankeerde niets, maar met zijn ouders was het in zeer korte tijd ineens mis. Moeder was voor langere tijd opgenomen in Eindhoven en zijn vader had een ernstig ongeval gehad en lag plotsklaps in coma op de IC. Het was nog maar de vraag hoe alles zou aflopen. Joris was net vijf. Zo gaat alles goed en ineens zit alles enorm tegen. Dagelijks kwam hij met oma. Hij was zo vertrouwd met ons dat hij af en toe bij je op schoot kwam zitten. Later kwam zijn moeder ook dagelijks. Na enkele maanden was de vader dusdanig opgeknapt dat hij in onze studio kwam kijken naar Joris. Een zeer ontroerend moment.

Vorige week was Joris met zijn moeder nog eens langs. Ik herkende hem in eerste instantie niet eens. Hij was alweer vijf jaar ouder. Hij is bij de plaatselijke harmonie gaan spelen en kwam trots laten zien wat hij nu allemaal kon. Blij dat wij hem dat muzikale zetje destijds hebben gegeven.

Vriend worden

Vriend worden of onze nieuwsbrief ontvangen? Mail naar: promotilburg@muziekids.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden