Het bedrijf biedt werk aan 20 vaste en 50 oproepkrachten.
Het bedrijf biedt werk aan 20 vaste en 50 oproepkrachten. (Foto: )

25 jubileumactiviteiten in feestjaar

Rocks ’n Rivers bestaat 25 jaar en dat wordt groots gevierd. Martijn van Gool en Bart Oomen: “Dit jaar gaan we 25 jubileumacties doen. We hebben al een aantal acties gedaan zoals het planten van een jubileumboom op nationale boomplantdag, 13 maart, fotowedstrijden tijdens onze wintersport en gezinsreizen in Oostenrijk en Zweden.

Door Jan Loonen

GOIRLE - Op het programma staan de opening van Rolstoel Avonturenpad, een openingsweekend van het Klimbos in het paasweekend met allerlei gratis activiteiten, gecombineerd met de dag van het Landschap, op 24 augustus een outdoor festival voor relaties en (oud-)instructeurs, het brouwen van een eigen jubileumbier door Brouwerij Nicolaas, Spieren voor Spierendag en opening van het eerste Spieren voor Spieren Sportpoint, het Roovertsche Leij Streekfestijn en allerlei gratis activiteiten, prijsvragen en acties gedurende het jaar voor de verschillende doelgroepen zoals scholen, bedrijven en particulieren.”

Nieuwbouw

Martijn en Bart zijn samen eigenaar van Rocks ’n Rivers, gespecialiseerd in outdoorprogramma's en bedrijfsevenementen voor groepen van 10 tot 2500 personen. Rocks ’n Rivers heeft vorig jaar 350 evenementen verzorgd op speciaal geselecteerde locaties met ruim 20.000 deelnemers. Het bedrijf biedt werk aan 20 vaste en 50 oproepkrachten. Vorig jaar werd het nieuwbouwpand op Gorp en Roovert geopend.

Martijn en Bart kennen elkaar van de opleiding op de Academie voor Lichamelijke Oefening (ALO). Zij deelden acht jaar samen een studentenhuis. Martijn: “Duidelijk werd dat een opleiding aan de ALO geen garantie bood voor werk. Daarom besloten we samen een bedrijf op te richten. En dat in de tijd, dat er nog geen internet was en de fax het communicatiemedium was.”

Ze hebben samen veel avonturen meegemaakt, maar een gebeurtenis in 1992 sprong er uit. “We waren met een groep van 80 deelnemers en 10 instructeurs op weg naar een camping in België, die vanwege een overstroming onbereikbaar was. We zijn er daarna binnen één uur in geslaagd onderdak te vinden op een andere camping in de Ardennen. De deelnemers hebben er op wat vertraging na nauwelijks iets van gemerkt.”

Klimbosseizoen

"Het klimbosseizoen is rond Pasen net weer gestart en in dit weekend gaan we onze nieuwe unieke activiteit openen: Het rolstoel Avonturenpad Survival of the fittest. Dit pad hebben we samen met Brabants Landschap en Eetsj gemaakt, ondersteund door het ANWB-fonds. Het hele weekend kunnen mensen dit gratis komen beleven en zijn er extra Hippocampterreinstoelen beschikbaar voor de mindervaliden."

Ze vervolgen: "Naast deze nieuwe activiteit willen we iedereen ook kennis laten maken met onze nieuwe indoorlocatie op Natuurpoort Roovertsche Leij. Dit gaan we doen door allerlei extra activiteiten aan te bieden."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden