Na het passeren van de akte bij de notaris ontving het bestuur van de stichting de sleutels van het pand aan de Matterhornstraat uit handen van Albert van Wijk, voorzitter van Stichting Rolita, de voormalig eigenaar.
Na het passeren van de akte bij de notaris ontving het bestuur van de stichting de sleutels van het pand aan de Matterhornstraat uit handen van Albert van Wijk, voorzitter van Stichting Rolita, de voormalig eigenaar. (Foto: )

Ontmoetingscentrum voor veteranen

Het bestuur van Stichting Veteranen Hart van Brabant ontving op vrijdag 29 maart de sleutel van het aangekochte ontmoetingscentrum aan de Matterhornstraat 1 in Tilburg. "Weer een stap dichter bij onze lang gekoesterde wens; het openen van een ontmoetingsruimte voor militaire veteranen", aldus voorzitter Pim van der Velden.

TILBURG - Na het passeren van de akte bij de notaris ontving het bestuur van de stichting de sleutels van het pand aan de Matterhornstraat uit handen van Albert van Wijk, voorzitter van Stichting Rolita, de voormalig eigenaar.

De aankoop van het pand is tot stand gekomen met subsidie van de gemeente Tilburg, tevens zal er met een deel van deze gelden een bijdrage gedaan worden in de verbouwing. Pim van der Velden: "We gaan geen grootschalige verbouwingen doen, we richten ons met name op de duurzaamheid, de isolatie, van het pand. Zo zullen we onder andere extra isolatie aan het dak en dubbele beglazing aan gaan brengen."

Ook kreeg de stichting hulp van Lions Tilburg Reghte Heide. Van der Velden: "Met behulp van de cheque, ter waarde van 75.000 euro, die we vorig jaar ontvangen hebben van de Lions Tilburg Reghte Heide, zullen we gaan werken aan de inrichting".

Samenwerking

Het veteranen ontmoetingscentrum biedt de mogelijkheid aan militaire veteranen om hun verhaal met elkaar te kunnen delen of om nader met elkaar in contact te komen. Tevens zal er ook samenwerking met andere stichtingen plaats gaan vinden.

Zo gaat bijvoorbeeld Stichting Onbekende Helden haar activiteiten voortzetten vanuit de Matterhornstraat en heeft de Bond van Wapenbroeders (afdeling Midden Brabant) te kennen gegeven om hun activiteiten te gaan organiseren in het ontmoetingscentrum.

"Graag heten we alle veteranen welkom", zegt voorzitter Pim van der Velden. "We zullen ons echter met name richten op de veteranen uit de regio Hart van Brabant. Dat zijn er immers al 2.500."

Hij is blij met de steun. "We zijn erg blij met de steun van de gemeente Tilburg en van de Lions Tilburg Reghte Heide. We staan in de startblokken om er iets heel erg moois van te gaan maken, ook onze vrijwilligers zijn toe aan actie."

Stichting Veteranen Hart van Brabant is nog op zoek naar vrijwilligers om een groot succes te maken van het ontmoetingscentrum.

Kijk voor meer info over de stichting op veteranen hartvanbrabant.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden