Volgens de scouting is het Spoorpark de ideale plek vanwege de centrale ligging, de groene omgeving en de kans tot samenwerking.
Volgens de scouting is het Spoorpark de ideale plek vanwege de centrale ligging, de groene omgeving en de kans tot samenwerking. (Foto: )

Gebouw scouting eerste hoogste punt Spoorpark

Het gebouw van Scouting Esjeeka, dat samen met de overkapping en de kiosk, het eerste gebouw is dat gerealiseerd wordt in het Spoorpark, heeft als eerste het hoogste punt bereikt. Het nieuwe onderkomen met een groot terrein heeft een centrale ligging in de stad.

TILBURG - In het Spoorpark zijn alle kwartiermakers druk aan de slag om hun droom te realiseren. Zo ook scouting Esjeeka. Tal van vrijwilligers, waaronder staf, bestuur en ouders, gingen aan de slag met de grondwerkzaamheden voor het riool en er werden andere leidingen gelegd.

De laatste maanden was aannemersbedrijf J.A. van Gisbergen bezig de muren op te trekken en kozijnen te zetten. In het ontwerp is rekening gehouden met de look en feel met spoormateriaal. Onlangs werden de dakpanelen geplaatst. En nu heeft het gebouw van Esjeeka als eerste het hoogste punt bereikt.

De scouting: "Als scouting staan we midden in de samenleving en willen we zichtbaar zijn voor de buitenwereld. Ons voormalige onderkomen, in de kelder van een groot oud pand aan het Wilhelminapark, voldoet helaas niet aan de eisen die wij als scouting stellen aan een gebouw. We gaan bouwen voor onze groep en in onze ogen is het Spoorpark de ideale plek. Juist vanwege de centrale ligging, de groene omgeving, de vele mogelijkheden die het terrein te bieden heeft en de kans tot samenwerking."

De opening van het Spoorpark vindt plaats in het weekend van 21 juni, de langste dag van het jaar, met een programma vol activiteiten.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden