Grote blijdschap bij de afvaardiging van Castlab uit Tilburg na het winnen van de prestigieuze Innovation Award
Grote blijdschap bij de afvaardiging van Castlab uit Tilburg na het winnen van de prestigieuze Innovation Award (Foto: )

CastLab/Melis wint Innovation Award

Op dinsdagavond 26 maart vond in Utrecht de uitreiking van de Railtech Innovation Awards plaats. Castlab uit Tilburg was genomineerd en ging uiteindelijk ook met een zo felbegeerde Award aan de haal. Uit een internationaal deelnemersveld met 75 inzendingen verkoos een vakjury CastLab namelijk als winnaar in de categorie Startup.

TILBURG - Het oordeel van de vakjury loog er niet om: "Castlab van Melis Gieterijen Tilburg kan binnen tien werkdagen metalen prototypes, niet meer leverbare onderdelen en kleine series produceren. Hiervoor worden onder meer 3D-printers ingezet. Castlab maakte meer indruk op de jury dan DB Coating met zijn Permanent Protection en het predictive maintenance systeem van Konux."

Technisch Directeur Jeroen van Unen van Melis Gieterijen was in zijn nopjes met de prijs: "Het was al spannend om genomineerd te zijn, laat staan om deze mooie Award dan ook te winnen! Bij onze startup is tot dusver een heleboel komen kijken en we zijn nog in de beginfase, maar we boeken nu al erg mooie resultaten."

Algemeen Directeur Koen Melis vult aan: "We zijn erg trots om samen met ons team en onze partners verder aan deze mooie nieuwe onderneming te mogen werken. Het is dan ook een fantastisch signaal en steun in de rug om deze prestigieuze prijs toegekend te krijgen."

CastLab is een startup van Melis Gieterijen in Tilburg die de doorlooptijd van metalen prototypen, verouderde onderdelen, reserveonderdelen en (kleine- en middelgrote) series aanzienlijk verkort. CastLab combineert moderne technieken zoals 3D-print, 3D-scan en casting simulatiesoftware, met jarenlange ervaring, vakmanschap en diepgaande kennis van castingproductietechnieken, legeringen en materialen.

Dit resulteert in een ontwikkelingsproces dat de klant helpt bij het (her)ontwerpen, prototyping, (reverse) engineering, topologie-optimalisatie en de vereiste productie, tooling, assemblage en (digitale) warehousing.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden