Het boek van Jan Leyers heet Allah in Europa. Reisverslag van een ongelovige. foto: Jef Boes
Het boek van Jan Leyers heet Allah in Europa. Reisverslag van een ongelovige. foto: Jef Boes (Foto: Jef Boes)

Jan Leyers wint E. du Perronprijs

TILBURG - De E. du Perronprijs 2018 is toegekend aan Jan Leyers voor zijn boek Allah in Europa. Reisverslag van een ongelovige. De jury honoreert een 'fascinerend boek waarin een veelheid aan ideeën en opinies aan de orde komt, waaraan de lezer zijn of haar eigen mening kan scherpen'.

Allah in Europa leest volgens de jury 'als een spannend verslag van gesprekken waarin heel verschillende denkbeelden tegen elkaar afgewogen worden'. Ze vindt het knap dat het boek nergens belerend of dwingend wordt, hoewel het overduidelijk een pleidooi is voor een open divers en inclusief Europa.

De andere genomineerden voor de prijs waren Ilja Leonard Pfeijffer (Grand Hotel Europa) en Jolande Withuis (Raadselvader).

De prijs

De prijs bestaat uit een geldbedrag van 2.500 euro en een textielobject, ontworpen door studio 'by aaaa' (Moyra Besjes en Natasja Lauwers) en vervaardigd bij het TextielMuseum in Tilburg. De uitreiking vindt plaats op dinsdag 16 april, aanvang 20.00 uur in de LocHal aan de Burgemeester Brokxlaan 1000 in Tilburg. Voor tijden en programma zie www.kunstlocbrabant.nl/eduperron. Voorafgaand aan de uitreiking houdt Gloria Wekker, emeritus hoogleraar Gender en Etniciteit aan de faculteit Geesteswetenschappen van de Universiteit Utrecht, de achtste E. du Perronlezing.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden