Erik de Ridder ontving uit handen van burgemeester Theo Weterings de Zilveren Legpenning van de gemeente Tilburg bij zijn afscheidsreceptie.
Erik de Ridder ontving uit handen van burgemeester Theo Weterings de Zilveren Legpenning van de gemeente Tilburg bij zijn afscheidsreceptie. (Foto: )

Zilveren legpenning voor wethouder Erik de Ridder

Erik de Ridder ontving uit handen van burgemeester Theo Weterings de Zilveren Legpenning van de gemeente Tilburg vanwege zijn uitzonderlijke, persoonlijke prestaties als wethouder van Tilburg. Dat gebeurde bij de afscheidsreceptie van de Ridder, afgelopen donderdag in Eve in de spoorzone. Hij wordt op 6 mei watergraaf van waterschap De Dommel.

Door Jan Loonen

TILBURG - Erik de Ridder (40) is sinds april 2010 wethouder in Tilburg voor het CDA. Hij is tweede locoburgemeester. Erik wordt getypeerd als een hardwerkende, gedreven bestuurder met een uitstekend gevoel voor wat de stad, maar ook de provincie (Brabantstad-samenwerking) bijzonder maakt en hoe daarop in te spelen om stad en provincie naar een hoger plan te brengen. Sinds juni 2018 is hij portefeuillehouder Evenementen, Zorg, Welzijn, Sport, Emancipatie, Integratie en wijkwethouder Udenhout, Berkel-Enschot, Korvel en Trouwlaan (Uitvindersbuurt). Daarvoor was hij portefeuillehouder Economie, Financiën, Kermis, Binnenstad, Dienstverlening, Werkgelegenheid en Arbeidsmarkt, Citymarketing, Internationale acquisitie, Werk en Inkomen en Brabantstad.

Hij heeft bijgedragen aan de verbetering van het vestigingsklimaat in de stad en een rol gespeeld bij de komst van diverse bedrijven naar Tilburg. Zo wist hij tegen de stroom van leegstand en leegloop in, Hudson's Bay en Primark naar de Tilburgse binnenstad te halen en samen met de ondernemers heeft hij Binnenstadsmanagement opgezet. Ook heeft hij ervoor gezorgd dat er mooie resultaten zijn behaald in de samenwerking van enkele Tilburgse bedrijven met China. Daarnaast heeft hij een rol gespeeld in de realisatie van de Stichting Citymarketing. Op het gebied van dienstverlening introduceerde hij de mogelijkheid voor inwoners van Tilburg om hun WOZ-aanslag te controleren en aan te passen als er iets niet klopte. Tilburg was hiermee de eerste stad in Nederland die dit lanceerde.

Walter Hoeijmakers

Ook Walter Hoeijmakers uit Utrecht kreeg de Zilveren Legpenning van de gemeente Tilburg vanwege zijn 20-jarig jubileum als artistiek directeur van Roadburn. Oprichter Hoeijmakers ontving deze onderscheiding uit handen van locoburgemeester Marcelle Hendrickx ter gelegenheid van de viering van het 20-jarig bestaan van Roadburn in Poppodium 013.

Onder leiding van Walter Hoeijmakers (53) is Roadburn uitgegroeid tot een toonaangevend festival in Europa op het gebied van 'Heavy music' dat onlosmakelijk is verbonden met Tilburg. Jaarlijks vindt dit vierdaagse festival in april plaats in Poppodium 013. Dagelijks trekt het festival 4.000 bezoekers. 75 procent daarvan komt uit het buitenland.

Dit jaar vond Roadburn plaats van 11 tot en met 14 april.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden