Duncan Laurence is onderwerp van gesprek. foto: Paul Bellaart
Duncan Laurence is onderwerp van gesprek. foto: Paul Bellaart (Foto: Paul Bellaart)

Notenkrakers kijkt: Loopt Tilburg uit voor Duncan?

Zoals elk jaar besteedt de april-editie van de muzikale talkshow Notenkrakers aandacht aan het naderende songfestival. Notenkrakers' eigen popdeskundige John van Uden analyseert weer alle kanshebbers en zal ook zijn licht laten schijnen over opmerkelijke 'randverschijnselen'. Maar er is meer.

TILBURG - Nu de Nederlandse inzending Duncan Laurence een Tilburgs tintje heeft, zou deze stad tijdens het songfestival eigenlijk massaal met hem mee moeten leven. Dat is althans het idee van enkele Tilburgse ondernemers en zij vonden een gewillig oor bij D66-raadslid Bas Verberk. Op donderdag 25 april gaan presentatoren Marc en Paul Geerts in Paradox met hem in gesprek.

Ondernemers uit de binnenstad benaderden Bas Verberk met de vraag of er tijdens de finale ergens in het centrum een groot scherm zou mogen komen. Daar zou heel Tilburg de voormalige student van de Rockacademie dan kunnen toejuichen. D66 ziet dat idee wel zitten. Maar zitten de Tilburgse songfestivalfans hier wel op te wachten? En hoe denkt de rest van de gemeenteraad erover? Notenkrakers zoekt het uit.

Het gaat op 25 april in Paradox echter niet alleen over Duncan Laurence. Eind jaren tachtig speelde Ranco Mes in bands als JEUK, Duo Pardon en Trio Sorry. Met trio Mazzel boekte hij tijdens de voorrondes van het National Songfestival succes met de parodie Nananana, maar het was uiteindelijk Esther Hart die de eer van ons land in Letland mocht verdedigen.

De laatste EP van het Tilburgse Minions of Doom dateert alweer van 2015. Woensdag 10 mei presenteert de band een nieuw album (op ouderwets vinyl) in de Hall of Fame. Eerst schuiven ze aan bij Marc en Paul Geerts.

Het Tilburgse/Dordtse trio Switch Bones is aanwezig voor een interview en een kort optreden.

Notenkrakers vindt plaats op donderdag 25 april in muziekpodium Paradox, Telegraafstraat 62 in Tilburg. Het programma begint om 20.30 uur. De entree is gratis.

Audrey Tulkens
Meer berichten