Peter Lurings uit Tilburg ontving afgelopen week een Koninklijke onderscheiding uit handen van locoburgemeester Berend de Vries.
Peter Lurings uit Tilburg ontving afgelopen week een Koninklijke onderscheiding uit handen van locoburgemeester Berend de Vries. (Foto: )

Koninklijk lintje voor EHBO'er Peter Lurings

Peter Lurings uit Tilburg ontving afgelopen week een Koninklijke onderscheiding uit handen van locoburgemeester Berend de Vries. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Door Jan Loonen

TILBURG - Hij krijgt deze onderscheiding vanwege zijn jarenlange vrijwillige inzet voor de Katholieke EHBO-vereniging Petrus Donders. De onderscheiding is uitgereikt ter gelegenheid van het 90-jarig jubileum van deze vereniging,

Peter Lurings is ruim 48 jaar vrijwillig actief als algemeen bestuurslid bij de Katholieke EHBO-vereniging Petrus Donders. Als 17-jarige is hij bij deze vereniging begonnen en in de loop der jaren heeft hij zijn kennis en kunde uitgebreid.

Naast bestuurslid, is de heer Lurings materiaalbeheerder en eerstehulpverlener. Bij vele evenementen en in diverse pretparken kan men altijd rekenen op de inzetbaarheid van de heer Lurings als eerstehulpverlener.

In het verleden was hij ook jarenlang betrokken bij EHBO-wedstrijden op regionaal en landelijk niveau. Hij verzorgde de coördinatie van de wedstrijdploegen. Daarnaast is hij sinds 2014 burgerhulpverlener en controleur AED bij de Stichting AED Tilburg.

Audrey Tulkens
Meer berichten