Strijkorkest Kamerata Zuid, onder leiding van dirigent Frank Adams, begeleidde de scholiere. foto: Jostijn Ligtvoet Fotografie
Strijkorkest Kamerata Zuid, onder leiding van dirigent Frank Adams, begeleidde de scholiere. foto: Jostijn Ligtvoet Fotografie (Jostijn Ligtvoet Fotografie)

Anne Broers wint Young Classical Talent Award

De 15-jarige zangeres Anne Broers heeft woensdagavond in Concertzaal Tilburg de Young Classical Talent Award 2019 in ontvangst mogen nemen van burgemeester Weterings. Ze zong Mein herr Marquis, een aria uit Die Fledermaus van Johann Strauss jr.

TILBURG - Strijkorkest Kamerata Zuid, onder leiding van dirigent Frank Adams, begeleidde de scholiere. De Young Classical Talent Award is een wedstrijd voor klassieke Tilburgse talenten.

De jury, bestaande uit componist Anthony Fiumara (voorzitter), celliste Jacqueline Hamelink en gitarist/componist Aart Strootman, was diep onder de indruk: "Het moeilijkste met muziek is iets wat moeilijk is, makkelijk laten klinken. Jij zingt dit lied alsof het je geen moeite kost." Anne krijgt als winnaar tevens een masterclass aangeboden.

De avond werd feestelijk beëindigd met Dvorks Slavische Dans, uitgevoerd door Kamerata Zuid en alle deelnemende muziekleerlingen van de zes middelbare scholen.

De scholen die deelnamen aan de Young Classical Talent Award waren het Koning Willem II College, het Mill-Hill College, het Beatrix College, De Nieuwste School, het Sint Odulphuslyceum en het Theresialyceum. De scholen kozen na een periode van een workshops van professionele musici en vakdocenten, na audities ieder een afgevaardigde. Dit project leidde naar een afsluitend concert, waarbij de jonge talenten de mogelijkheid kregen om met een professioneel orkest te spelen in een echte concertomgeving.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden