Kindercoach Nicole in 't Zand uit Goirle presenteert donderdag 2 mei het boek Liv!.
Kindercoach Nicole in 't Zand uit Goirle presenteert donderdag 2 mei het boek Liv!. (Foto: )

Boek voor kinderen in de rouw

Kindercoach Nicole in 't Zand uit Goirle presenteert Liv!. Een boekje voor kinderen over het overlijden van een pasgeboren zusje. De presentatie vindt plaats donderdag 2 mei om 19.30 bij Boekhandel Gianotten Mutsaers in Tilburg.

TILBURG - Saar wacht al een tijdje op haar kleine zusje. Super blij is ze dan ook wanneer Liv er eindelijk is. Ze mag haar alleen nog niet zien want Liv is heel ziek geworden. Saar ziet dat iedereen om haar heen verdrietig is maar ze snapt er niks van, Liv is er nu toch?

Onbegrijpelijk

Als Liv overlijdt is dit voor Saar helemaal onbegrijpelijk. Ze moeten afscheid nemen, maar wat is dat eigenlijk? Nicole: "Op je levenspad kom je soms hele verdrietige dingen tegen. Zo maakte ik in 2017 vanaf de zijlijn mee dat mijn broer en schoonzus bevielen van hun tweede dochter. Zij hebben een aantal uur echt kunnen genieten van dit prachtige cadeautje, totdat hun dochter met hoge spoed weggevoerd werd naar het kinderziekenhuis in Rotterdam. Hun oudste dochter bleef thuis achter met haar twee oma's en begreep uiteraard niet veel van wat er gebeurde in de dagen die volgden."

Missie

"Vanuit mijn rol als tante maar ook vanuit mijn achtergrond als kindercoach ging ik op zoek naar boeken om het gebeurde met haar te bespreken. Ik vond maar heel weinig over dit specifieke onderwerp, wat ik opvallend vond omdat dit helaas niet alleen in mijn familie gebeurt. Mijn missie kwam weer naar boven, het helpen en ondersteunen van kinderen is iets waar ik heel gelukkig van wordt. In mijn eigen verwerkingsproces kwam hierbij dat ik heel erg hou van schrijven. Ik besloot het verhaal van Liv op papier te gaan zetten. Op deze manier hoop ik ook andere gezinnen en kinderen te kunnen helpen in hun verwerkingsproces of bij het uitleggen van een verschrikkelijke gebeurtenis zoals het overlijden van zon klein kindje. De namen in het boek zijn niet de echte namen van mijn nichtjes maar de betekenis van Liv is hetzelfde als die van de echte naam; leven! Met dit boek wil ik graag vertellen hoe het is gegaan, en daarnaast troost geven omdat je leert dat iemand nooit helemaal weg zal zijn. Ik wil vooral duidelijk maken wat we van Liv hebben mogen leren. Dat het leven echt zo voorbij kan zijn dus dat je er heel erg van mag genieten. Haar naam zegt het allemaal voor mij; Liv!"

Wie de presentatie van het boek wil bijwonen kan een mail sturen naar info@gianottenmutsaers.nl met het aantal personen. De inloop is vanaf 19.00 uur, de presentatie wordt afgesloten met een drankje.

Pop-up store

In verband met de verbouwing van de Emmapassage is Gianotten Mutsaers niet te vinden op de gebruikelijk plek maar bij een pop-up store. Deze store is te vinden aan de overkant van de oorspronkelijke zaak, waar eerst Lenny Laurence, Norah en Fresh zaten.

Het boek Liv! telt 28 pagina's en is voor 13,95 euro verkrijgbaar bij diverse boekhandels.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden