El Niño Batucada heeft een eigen repertoire met improvisaties, soli en de expressieve choreografieën van Renske Gardeniers. 
El Niño Batucada heeft een eigen repertoire met improvisaties, soli en de expressieve choreografieën van Renske Gardeniers.  (Foto: )

El Niño Batucada bestaat 20 jaar

El Niño Batucada houdt op zondag 19 mei, van 13.00 tot 19.00 uur, een muzikaal feestje in Bosvreugd Cultuurbos om haar 20-jarig bestaan te vieren met als motto Viva! Vinte! (Hoera! 20!). Samen met vier bevriende percussiegroepen, Sambanda, Entusiasta, Divertimento en Caramba, zullen zij de liefhebbers van Braziliaanse ritmes in zomerse sferen brengen op dit gratis toegankelijke festival.

TILBURG - El Niño Batucada heeft een eigen repertoire met improvisaties, soli en de expressieve choreografieën van Renske Gardeniers.

In de afgelopen 20 jaar organiseerde El Niño vijf edities van het slagwerkfestival Tilburg Tambor, bracht twee cd's uit, werd de groep gevraagd voor een compositie op de tweede verzamel-cd van het grote Sambafestival van Coburg Duitsland en was er samenwerking met Windkracht, Percus Nomades, Maracatu Atómico, Percussion Unlimited, steelband Panmagic en Slagerij van Kampen. El Niño Batucada ondersteunde ideële doelen zoals Benebnooma, Quiet, Amarant, Spieren voor Spieren en de Stedenband Tilburg-Matagalpa.

De laatste jaren was er een samenwerking door masterclasses en optredens met de gerenommeerde Braziliaanse percussioniste Simone Sou en werd muzikaal leider Rob van den Bemt door haar uitgenodigd enkele muzikale bijdragen te leveren op boventoonfluiten aan haar cd SOS Bras Beat.

Audrey Tulkens
Meer berichten