Het Italiaanse Strange Kind of Women, bestaande uit vijf rockchicks, is de enige vrouwelijke Deep Purple-band wereldwijd.
Het Italiaanse Strange Kind of Women, bestaande uit vijf rockchicks, is de enige vrouwelijke Deep Purple-band wereldwijd. (Foto: )

Eerste lustrum Heyhoef-Backstage met Strange Kind of Women

Het enige podium in de Reeshof, Heyhoef-Backstage startte in mei 2014 met een eerste try-out. Een Pink Floyd Tribute-act zette meteen de toon en daarna is het alleen maar crescendo gegaan met het door vrijwilligers uit de Reeshof gerunde initiatief van muziekliefhebbers. Daarom is er zaterdag 18 mei, precies 5 jaar na de geboorte, weer een spectaculaire tribute-act te zien.

TILBURG - Dit maal een Deep Purple-act die op het ogenblik in heel Europa furore maakt: het Italiaanse Strange Kind of Women, bestaande uit vijf rockchicks die een spetterende show verzorgen.

Zij vormen de enige vrouwelijke Deep Purple-band wereldwijd. Hun eerste optreden in Nederland zal dus bij Heyhoef-Backstage plaatsvinden. Zij kunnen wedijveren met de magie van Deep Purple en zijn in staat om dit repertoire perfect te vertolken. De vijf Italiaanse dames zijn muzikanten van professionele en internationale allure: Eliana Cargnelutti (gitaar), Alteria Rocks (zang), Valentina Bartoli (hammond & keys), Paola Zadra (bas) en Paola Caridi (drums)

Voorprogramma

In het voorprogramma staat the Moonshine Lizard. Voorafgaand aan de vijf dames van Strange Kind of Women staan vijf getalenteerde jonge gasten uit Eindhoven op de planken. De muziek is geïnspireerd door alternative rock, psychedelica en stoner. De liveshows van de band zijn energiek en gedoeld om het publiek mee te nemen. Denk vooral aan Queens of the Stone age, Pink Floyd en Them Crooked Vultures. "We noemen het zelf 'desert-wave', een combinatie van desert rock en new wave. Met iemand nadoen kom je niet zo ver. We willen ons eigen ding creëren, experimenteren, ons muzikale vocabulaire uitbreiden."

De band heeft inmiddels al op het hoofdpodium van Paradiso gestaan waar zij de winnaars werden van de Radio Penguin Showcase 2019 waar 1000 Nederlandse jonge bands voor ingeschreven waren. De band bestaat uit Thijs Wetzels (vocals), Jonathan van Schendel (toetsen), Stijn de Jong (gitaar), Stijn Hendriksen (drums) en Sjaak Megens (basgitaar).

Het concert begint om 20.30 uur. De zaal is open om 20.00 uur. Toegang kost 12,50 euro.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden