Heb je ook een vraag over werk? Mail dan je vraag, met je naam, leeftijd en woonplaats naar regine@dekrachtcentrale013.nl.
Heb je ook een vraag over werk? Mail dan je vraag, met je naam, leeftijd en woonplaats naar regine@dekrachtcentrale013.nl. (Foto: )

Vraag en Arbeid door De Krachtcentrale 013

In samenwerking met De Krachtcentrale 013 verschijnt om de week deze rubriek, waarin De Krachtcentrale 013 vragen van lezers over werk beantwoordt. Deze week de vraag van Mariette (32 jaar) uit Goirle: Mag een werkgever tijdens een sollicitatiegesprek vragen naar je gezondheid?

TILBURG - Beste Mariette, Een werkgever mag tijdens de sollicitatieprocedure alleen vragen stellen die relevant zijn voor de functie waarop je solliciteert. Hij mag in de regel geen vragen stellen over privézaken of je gezondheid.

Krijg je hier tijdens een sollicitatiegesprek toch een vraag over, bijvoorbeeld over een kinderwens? Dan hoeft je hier geen antwoord op te geven.
De werkgever mag ook niet vragen naar ziekteverzuim bij een vorige werkgever. Vragen over gezondheid mogen alleen worden gesteld tijdens een aanstellingskeuring. Dit is maar voor enkele functies toegestaan en dat moet ook in de vacature zijn vermeld. Je moet het natuurlijk wél zelf melden wanneer je gezondheidsklachten hebt waarvan je weet dat deze je ongeschikt maken voor de functie.
Veel succes! Regine Griep, re-integratiedeskundige

Regine Griep
Meer berichten