50 vrijwilligers en een aantal dagbesteders telen onder professionele begeleiding groenten, bloemen en kruiden. foto: Michaël Molenaar
50 vrijwilligers en een aantal dagbesteders telen onder professionele begeleiding groenten, bloemen en kruiden. foto: Michaël Molenaar (Foto: Michaël Molenaar Molenbochtplein 10 5014 EH Tilburg 06 51561095)

Grote seizoensopening StadsTuinderij Piushaven

StadsTuinderij Piushaven houdt een grote seizoensopening op zaterdag 18 mei, van 13.00 tot 17.00 uur. Er zijn afgelopen periode ruim 70 soorten groenten en fruit geplant, nu wachten op veel zon en af en toe een bui voor een goede oogst. Als het weer mee zit groeien en bloeien deze zomer ook nog eens zo'n 60 verschillende soorten bloemen en kruiden.

TILBURG - Dat het team van de StadsTuinderij niet enkel zaadjes in de grond stopt, maar ook investeert in mensen, projecten, samenwerkingsverbanden en een mooie toekomst voor de StadsTuinderij en Tilburg kan men op 18 mei ontdekken. Er wonen ook bijen, varkens en kippen.

Stadsimker Marcel Horvers is aanwezig om te vertellen over zijn bijen. Natuurpedagoog Jael Nouhet geeft korte rondleidingen voor jong en oud. Jael gaat ook samen met de kinderen kruiden plukken. Bakker Pim Salden van Groeigoed013 verwerkt deze kruiden in zijn deeg en bakt samen met de kinderen broodjes boven een vuurtje.

De winkel is ook open met verse groenten en kruiden en allerlei andere streekproducten zoals brood van Groeigoed013 en honing van Beezzz. 'De Smaak van Heukelom', van de Piet van Meintjes Hoeve, houdt deze middag een proeverijtje van hun kakelverse en eerlijke zuivelproducten.

De tuin is een project van stichting Het Werkt. De StadsTuinderij Piushaven ligt aan de Havendijk 43-47 in Tilburg.

Meer info op stadstuinderijpiushaven.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden