VOAB 1 met het pupillenteam van de week JO10-3. Dit pupillenteam speelt binnenkort de bekerfinale tegen JEKA JO10-5.
VOAB 1 met het pupillenteam van de week JO10-3. Dit pupillenteam speelt binnenkort de bekerfinale tegen JEKA JO10-5. (Foto: )

Game VOAB - Salomonseilanden

VOAB speelt op vrijdag 24 mei voor de eerste keer in haar bestaan een wedstrijd tegen een nationaal elftal. Het gaat om het nationaal elftal van de Salomonseilanden uit de Stille Oceaan. De ambiance en presentatie zal volledig in de stijl zijn van een internationale wedstrijd, dus met onder meer volkslied en vlagdragers..

Door Jan Loonen

GOIRLE - De wedstrijd tussen VOAB 1 en het nationale elftal van de Salomonseilanden begint om 19.30 uur. Om 19.00 uur zijn de openingshandelingen. Voor aanvang zal de Goirlese Harmonie Oefening en Uitspanning het volkslied van de Salomonseilanden en het clublied van VOAB spelen.

De Salomonseilanden is een eilandenstaat in het werelddeel Oceanië. De voetbalbond van het land haalde veel inspiratie uit het prestaties van het Tuvalu-eiland onder Foppe de Haan. Het Tuvaluaans voetbalelftal haalde mei 2011 alle landelijke dagbladen dankzij de aanstelling van Foppe de Haan als bondscoach. Tijdens de voorbereiding op de Pacific Games werden Samoa met 3-0 en Amerikaans Samoa met 4-0 verslagen door De Haan’s Tuvalu.

Wim Rijsbergen, oud-international van Nederland (onder andere speler in de finale van het WK van 1974), is de bondscoach van de eilandengroep.

Om 18.30 uur spelen 101 VOAB-jeugdspelers uit de D, E en F tegen 11 selectiespelers van de Salomonseilanden.

Audrey Tulkens
Meer berichten