De hoofdfilm Engel is geïnspireerd op het tragische levenseinde van voormalig wielrenner Frank Vandenbroucke. Op het programma van de avond staan tevens drie korte voorfilms en een documentaire.
De hoofdfilm Engel is geïnspireerd op het tragische levenseinde van voormalig wielrenner Frank Vandenbroucke. Op het programma van de avond staan tevens drie korte voorfilms en een documentaire. (Foto: )

Fietsfilmavond in bioscoop Cinecitta

Op 3 juni presenteert bioscoop Cinecitta in samenwerking met Fietsforum Tilburg en Tilburg Fietst een fietsfilmavond. Op het programma staan drie korte voorfilms, een documentaire en een hoofdfilm, telkens met het stalen ros in de spotlight. Het evenement vindt plaats ter gelegenheid van World Bicycle Day 2019 - een door de Verenigde Naties erkende dag.

Door Lois de Jong

TILBURG - De vertoning van de hoofdfilm 'Engel', van de Belgische regisseur Koen Mortier, betreft een speciale voorpremière. De film draait namelijk pas vanaf augustus in de bioscopen. Het verhaal is geïnspireerd op het tragische levenseinde van voormalig wielrenner Frank Vandenbroucke. Hoofdpersoon van de film is de wereldberoemde wielrenner Thierry. Tijdens zijn vakantie in Senegal wordt hij halsoverkop verliefd op Fae, een Afrikaanse schoonheid. Fae is illegaal prostituee. Ze vinden ware liefde en tegelijk waardigheid en hoop bij elkaar om zich uit hun benarde situaties te bevrijden. Tot Thierry zich onder invloed vreemd begint te gedragen. Wanneer Fae de volgende ochtend ontdekt dat Thierry overleden is, wordt ze gearresteerd ondanks haar onschuld. Om verder te kunnen met haar leven, moet ze terug naar de kamer waar het allemaal begon. In de documentaire 'Gewoon Fietsen' staat Nederland als fietsland in de spotlight. Fietsen...We denken er niet bij na, we doen het gewoon...In de film wordt meegereden met gewone fietsers en verschillende vakspecialisten. Ze hebben het over bekende én onbekende effecten van fietsen op de mens, op zijn stedelijke omgeving en op de samenleving. Daaraan voorafgaand staan drie korte fietsfilms op het programma: de Oscar winnende film 'Father & Daughter', het Oscar genomineerde 'Le Tour Utrecht - Bon Voyage!' en tenslotte: 'Cycle'.

De avond, mede bedoeld om Tilburgse fietsers te belonen, start om 19.00 uur en eindigt rond 22.15 uur. Tickets kosten 10 euro voor de gehele avond en zijn te koop via www.cinecitta.nl/events of aan de ticketbalie van Cinecitta. Meer info: www.fietsforumtilburg.nl.

Loïs de Jong
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden