Foto: Jasper Schoonhoven

Jacky Ervaart

Het leukste dat ik heb overgehouden aan mijn studententijd in mijn prachtige studentenvilla met 8 kamers en 2 douches (waarvan er geen werkte) is Anne. Want Anne woont nu in Londen. Ik heb dus áltijd een goede reden om naar Londen te gaan. En om in hotel Anne te overnachten. Hoewel dat klinkt alsof ik misbruik maak van het feit dat ze daar woont, is dat ook zo. Afgelopen november ging ik voor de eerste keer, vorig weekend voor de tweede keer. En de derde keer heb ik ook al gepland, ook al weet Anne dat nog niet. Ik ben alle twee de keren met Iris gereisd, ook een oud-bewoner van de nog-net-niet-afbrokkelende villa op het Sint Annaplein, die de vlucht regelt. Voor mij is het altijd de vraag hoe laat we gaan, waar we landen, wat het kost en of ze toch niet stiekem een vlucht naar Abu Dhabi heeft geboekt. Ook dit keer landden we in Londen, gelukkig. Al was Abu Dhabi ook niet verkeerd geweest.

Als ik met die twee het weekend doorbreng, voel ik me echt weer student, in mijn studententijd, in ons studentenhuis. De beste weekenden van het jaar zijn dat. Hoewel we nu niet meer hoeven te leven van de blikken soep, goedkope wijn en knakworsten, lijkt het alsof we terug in de tijd gaan als we samen zijn. Alsof we weer arme sloeber zijn, want dan houden we van goedkope meuk. In hun bijzijn drinkt ik nooit chique wijn. In onze studententijd gingen we ook nooit samen stappen. Want waarom in een vieze kroeg staan en duur bier drinken terwijl je opzij gebeukt wordt door mensen, als je ook naar een vrouwenzender kan kijken op een kamer van 22 m² met zijn allen, terwijl je commentaar geeft op tv-programma's.

Dit weekend hebben we net zoveel van Londen gezien, als dat we vier jaar lang van Tilburg zagen. We praatten over onze oude huisbaas, een huisjesmelker die drie jaar later reageerde als hij geld moest terugbetalen, maar wel binnen 1 minuut kon reageren als we hem iets moesten betalen. En hadden het over onze financiën van toen (met nog vijf euro op de rekening kochten we liever make-up, terwijl we dan honger moesten lijden). Dit weekend was zó fijn, dat ik iedereen een Iris of Anne in Londen gun.

Jacky Eickes
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden