Heb je ook een vraag over werk? Mail dan je vraag, met je naam, leeftijd en woonplaats naar regine@dekrachtcentrale013.nl.
Heb je ook een vraag over werk? Mail dan je vraag, met je naam, leeftijd en woonplaats naar regine@dekrachtcentrale013.nl. (Foto: )

Vraag en Arbeid door De Krachtcentrale 013

In samenwerking met De Krachtcentrale 013 verschijnt om de week deze rubriek, waarin De Krachtcentrale 013 vragen van lezers over werk beantwoordt. Deze week de vraag van Anne (38 jaar) uit Tilburg: Ik ben voor de zoveelste keer afgewezen voor een baan. Kan ik bellen om te vragen wat ik nu verkeerd doe?

TILBURG - Beste Anne, Afwijzingen zijn heel erg vervelend. Maar ga er niet bij voorbaat vanuit dat je iets verkeerd hebt gedaan. Misschien was de gekozen kandidaat gewoon net iets beter geschikt. Daarom is het inderdaad goed om feedback te vragen. Een telefoontje gaat je waardevolle tips opleveren. Bereid het gesprek goed voor en zorg voor een paar goede doelgerichte vragen. Benader degene die je gesproken hebt. Vertel dat je het gesprek, ondanks de teleurstelling, een leuke ervaring vond. En dat je de feedback wilt gebruiken voor sollicitatiegesprekken in de toekomst. Door gerichte vragen te stellen kom je erachter wat jouw eventueel verbeterpunten zijn. Ook laat je meteen een laatste positieve indruk achter, wat een voordeel kan zijn bij toekomstige vacatures. Veel succes! Regine Griep

Regine Griep
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden