La Tresca uit Italië is één van de internationale acts die op 30 mei op het podium van festival Alegria staan.
La Tresca uit Italië is één van de internationale acts die op 30 mei op het podium van festival Alegria staan. (Foto: )

Festival Alegria met artiesten uit binnen- en buitenland

Om geld in te zamelen houdt de stichting jaarlijks festival Alegria. Dit jaar, op donderdag 30 mei, met een internationaal tintje. Er zijn optredens van onder anderen Mattanja Joy Bradley, The Alegria All Stars, Amber de Kok, Bas Wouters, Kim Zuylen, Bee Blue met 'Living Blues'-legende Nicko Christiansen, Les Compagnons de La Vie, La Tresca (Italië) en The Rattleshake Combo (België).

TILBURG - Naast deze optredens is er de finale van de Alegria schoolbandcompetitie, waarbij het Beatrix college, De Nieuwste school en het Cambreur college met elkaar de muzikale strijd aangaan voor de jury- en publieksprijs. Verder zijn er diverse workshops als capoeira, hip hop en dans. Ook aan de allerkleinsten is gedacht. Er is de Reizende Speeldoos, kinderen kunnen zich laten schminken, een ritje maken op een pony en zich uitleven op het springkussen.

Er is een minimarkt waar ook andere goede doelen gebruik van kunnen maken zonder dat daar kosten aan verbonden zijn. Festival Alegria is op donderdag 30 mei (Hemelvaartsdag) in Bosvreugd Tilburg. Het evenement begint om 13.00 uur en duurt tot 21.00 uur. De entreeprijs is 7,50 euro voor volwassenen en 2,50 euro voor kinderen.

Stichting Alegria biedt zowel kansen aan kinderen in Brazilië als in Tilburg en de regio. In Rio steunt de stichting een straatkinderproject waarbij 40 kinderen, zowel meisjes als jongens, voetballen en waarbij de twee trainers uit een bende zijn getreden. Zij geven de kinderen na afloop van de training alles mee om ze uit drugsbendes te houden.

Studiefonds

Naast voetbal en de verhalen van de trainers heeft stichting Alegria ook een studiefonds waarbij ze inmiddels al vier kinderen beter onderwijs kan bieden. Met de combinatie voetbal (sport), de coaches en beter onderwijs hoopt de stichting de kinderen sterker te maken om zelf voor een toekomst te kiezen ver weg van drugs, geweld en prostitutie.

Vrijwel elk jaar gaan bestuursleden naar het project in Brazilië om het benodigde geld rechtstreeks te overhandigen, zonder tussenkomst van derden. In Tilburg en regio biedt stichting Alegria een podium aan jonge mensen door het de Alegria schoolbandcompetitie. De competitie heeft de intentie om jong talent te stimuleren en verder aan te moedigen. De winnaars van de jury- en publieksprijs krijgen een uitgebreid natraject aangeboden in samenwerking met Factorium Podiumkunsten. De inschrijving voor deze talentenjacht onder scholieren is geheel kosteloos.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden