Ewine van Dishoeck (Sterrenwacht Leiden, Universiteit Leiden) won de Kavli-prijs in de categorie astrofysica.
Ewine van Dishoeck (Sterrenwacht Leiden, Universiteit Leiden) won de Kavli-prijs in de categorie astrofysica. (Foto: )

Science Café in het theater over ontdekte exoplaneten

TILBURG - Ewine van Dishoeck vertelt tijdens het zevende Science Café in het theater (SCT XL), op dinsdag 4 juni om 20.15 uur, wat men kan leren van de meer dan 400 ontdekte exoplaneten. Wellicht kan men uit de planeten buiten het zonnestelsel afleiden hoe het leven op aarde ooit is ontstaan, en of het mogelijk is dat het elders ontstaat.
Ewine van Dishoeck (Sterrenwacht Leiden, Universiteit Leiden) won de Kavli-prijs in de categorie astrofysica. Deze tweejaarlijks prijs, van de Noorse Academie van Wetenschappen en Letteren, wordt ook wel omschreven als de Nobelprijs voor de astronomie.

Trio Nebula, bestaande uit blokfluit, saxofoon en slagwerk, verzorgt het muzikale deel met muziek geïnspireerd door fenomenen uit het heelal. De muziek wordt begeleid door beelden uit het heelal.

WiWa opent de avond met een lied. Journalist Ward Deckers leidt de avond. Bezoekers kunnen met sterrenkijkers van Wega naar de sterrenhemel kijken.

Kaartjes winnen

Kaartjes kosten 12,50 via www.theaterstilburg.nl. Het Science Café Tilburg verloot kaartjes onder lezers van het Stadsnieuws. Stuur voor zaterdag 1 juni (12.00 uur) een mail naar info@sciencecafetilburg.nl. Winnaars worden per e-mail op de hoogte gebracht. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.

Audrey Tulkens
Meer berichten