Ouders verblijven dicht bij hun ernstig zieke kind tijdens hun opname dankzij Ronald McDonald Huis en Huiskamer Middenwest-Brabant
Ouders verblijven dicht bij hun ernstig zieke kind tijdens hun opname dankzij Ronald McDonald Huis en Huiskamer Middenwest-Brabant (Foto: )

'Iets voor niets doen voelt zo rijk'

Het Ronald McDonald Huis en Huiskamer Middenwest-Brabant in Tilburg is op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Het gaat om dagdelen van drie uur per week.

Door Ron van Kuijk

TILBURG - Huis-manager Franca Adriaans vertelt: "Ons Huis biedt ouders/verzorgers en broertjes/zusjes van ernstig en/of langdurig zieke kinderen die in het revalidatiecentrum of ziekenhuis liggen, de mogelijkheid om in een huiselijke sfeer in de nabijheid van hun kind te verblijven. Daarnaast biedt onze Huiskamer de mogelijkheid om even te ontspannen tijdens een verblijf in of bezoek aan het ziekenhuis."

Het functioneren van het Ronald McDonald Huis Middenwest-Brabant valt of staat met de inzet van vrijwilligers. Adriaans vervolgt: "Wij zijn op zoek naar vrijwilligers met goede sociale en communicatieve vaardigheden. Tot het takenpakket van de vrijwilligers behoren onder meer: het fungeren als gastvrouw/ gastheer, het in- en uitschrijven van gasten, het bedienen van de telefoon, het geven van rondleidingen, het bieden van een luisterend oor, indien gewenst en het opruimen en schoonhouden van de gemeenschappelijke ruimtes. We zijn vooral op zoek naar vrijwilligers die diensten in de avonduren en/of op zaterdagen en zondagen gaan draaien. Het is heel dankbaar werk: iets voor niets doen voor een ander, voelt zo rijk!"

Iedereen kan in actie komen voor zieke of gehandicapte kinderen. Dor vrijwilliger te worden, maar ook door geld in te zamelen. Ronald McDonald Huis Middenwest-Brabant helpt graag mee om jouw actie tot een succes te maken. Zo is er de website www.starteenactie.nl, vooral geschikt voor sportieve inzamelingsacties.

Je maakt er eenvoudig jouw actie aan. Geef een beschrijving op, bepaal een doelstelling en stuur je sponsorverzoek door aan familie, vrienden en collega's. Je zult zien dat zij jouw inzet voor het goede doel van harte willen ondersteunen met een online donatie.

Op 22/23 juni meedoen aan de Homeride of Homerun? Kijk op de website van het Huis!

Wil je vrijwilliger worden in het Ronald McDonald Huis Middenwest-Brabant in Tilburg of wil je meer informatie dan kun je contact op nemen via het telefoonnummer 013-5372666 of het e-mailadres: middenwestbrabant@ronaldmcdonaldhuis.nl. Neem ook eens een kijkje op de website: www.ronaldmcdonaldhuismiddenwestbrabant.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden