War and Pies is een combinatievoorstelling van de vierdejaars MusicAllFactory-studenten. Zij brengen stukken uit twee bekende musicals. foto: Jostijn Ligtvoet
War and Pies is een combinatievoorstelling van de vierdejaars MusicAllFactory-studenten. Zij brengen stukken uit twee bekende musicals. foto: Jostijn Ligtvoet (Jostijn Ligtvoet Fotografie)

MusicAllFactory presenteert in juni eindvoorstellingen

De Tilburgse MusicAllFactory brengt in juni eindproducties musical. Na wekenlang repeteren in de Factorium-studio's presenteren musicaltalenten deze maand twee shows. Zo kan men op 21, 22 en 23 juni in het Factorium Theater komen kijken naar de eindvoorstelling War and Pies en wordt de Concertzaal van Theaters Tilburg op 29 en 30 juni omgetoverd tot speelpaleis voor MAF-jongeren waar zij Winterhart de Musical opvoeren. Beide shows worden begeleid door een live band.

TILBURG - Bij de MusicAllFactory worden mensen van alle leeftijden opgeleid tot professionele Musicalperformer met makerskwaliteiten.

War and Pies is een combinatievoorstelling van de vierdejaars MusicAllFactory-studenten. Met ondersteuning in het ensemble van de eerste-, tweede- en derdejaars brengen zij de stukken uit twee bekende musicals. De spanning stijgt want voor hen is dit de laatste keer dat ze in het Factorium Theater zullen schitteren voordat ze de volgende stappen zullen zetten in de musicalwereld.

'PIES' is gebaseerd op de satirische musical Urinetown uit 2001 van Mark Hollmann en Greg Kotis. Het oorspronkelijke idee is ontstaan toen Greg Kotis als student in de jaren 90 door Europa trok en merkte dat het gebruikelijk is om hier te betalen voor het gebruik van openbare toiletten.

'WAR' gaat terug in de tijd naar het Engelse front (1943) en vertelt het verhaal over de Amerikaanse piloot Joe Sandidge, een extreme waaghals. Hij voert de meest gevaarlijke vluchten uit en neemt daarbij grote risico's om de vliegmissies te doen slagen. Voordat hij zich in al het oorlogsgeweld kan overgeven aan de liefde van Dorinda, een transportpilote, komt hij om het leven.

De voorstelling is op 21 en 22 juni te zien om 20.00 uur en op 23 juni om 14.30 uur. Tickets kosten 18,50 euro via www.factorium.nl.

Winterhart is een dynamische, komische musicalproductie waarin de ware liefde in iedere vezel voelbaar zal zijn. De 35 getalenteerde MAF-jongeren tonen met hart en ziel hun eigen passie.

Wanneer twee prinsessen samen opgroeien, blijkt de oudste van hen een gevaarlijk en in kracht toenemend geheim met zich mee te dragen. Deze duistere krachten, gevoed door haar eigen angsten, blijken te sterk voor prinses Lina en ze vlucht de bergen in. Haar volk en zusje achterlatend in onzekerheid. Vastberaden en in volle overtuiging dat Lina niet het monster is dat men beweert, besluit prinses Mara haar, inmiddels tot koningin gekroonde, zus terug te halen.

De musical is te zien op 29 juni om 20.30 uur en op 30 juni om 13.30 en 16.30 uur. Tickets kosten 15,50 euro via www.theaterstilburg.nl. Jongeren tot 18 jaar, studenten en CJP-houders betalen 13,50 euro.

Audrey Tulkens
Meer berichten