De skateboarddemonstraties worden verzorgd door een rijdersteam van de Hall of Fame. Foto: Ruud van Bragt. Rijder: Magic van Heeswijk.
De skateboarddemonstraties worden verzorgd door een rijdersteam van de Hall of Fame. Foto: Ruud van Bragt. Rijder: Magic van Heeswijk. (Foto: )

Urban & Outdoor sports tijdens openingsweekend Spoorpark

Tilburg is vanaf binnenkort een fantastisch park rijker, waar je je kunt inspannen en ontspannen in het groen, hartje stad. Het nieuwe Spoorpark wordt officieel geopend met een driedaags evenement van vrijdag 21 juni tot en met zondag 23 juni. De kartrekkers van de verschillende sportieve onderdelen van het park slaan voor de gelegenheid de handen ineen en presenteren een programma vol Urban & Outdoor sports.

Door Lois de Jong

TILBURG - Verspreid over het park bevinden zich verschillende sportlocaties waar stedelijke avonturiers en sportievelingen ruimschoots aan hun trekken komen. Op het Center Court basketbal veld bijvoorbeeld, of op de BMX pumptrack, in de skatebowl, op de klimrotsen, bij het beachveld of bij de bootcamp. De vrijdag begint rustig, behalve bij de skatebowl. Hier organiseert Ladybird Skatepark een spectaculaire 'bowl jam' waarbij skaters de strijd aangaan. De bowl is een replica van de skatebowl zoals deze vijf jaar geleden in de voormalige locatie van de Hall of Fame lag. De baan trok daar veel internationale bezoekers, welke voor de opening samen komen op de vrijdagavond voor een skate-reünie. Verwacht daar spektakel van de beste bowlskateboarders van Nederland, België en Duitsland. Dezelfde dag kun je tussen 16:00 uur en 20:00 uur terecht bij de klimrotsen naast de skatebowl. Klimcentrum Neoliet begeleidt daar een laagdrempelige klimactiviteit voor alle leeftijden. De zaterdag brengt een vol programma. Beach Tilburg en Bootcamp Spoorpark verzorgen dan verschillende toernooien en clinics (op inschrijving via spoorparktilburg.nl). Denk aan beachvolley, voetvolley, beachtennis, bootcamps en obstacle runs. Ook Buurtsport organiseert die dag meerdere activiteiten op het basketbalveld. Zowel kinderen als volwassenen kunnen daar terecht. Optimum Athletes leert er kids en jongeren van 12:00 uur tot 14:30 uur 'tips and tricks'. Daarna zijn er verschillende wedstrijden waarbij volwassenen een balletje kunnen gooien of een kijkje kunnen nemen. Jong en oud kan op de zaterdag weer terecht bij de klimrotsen, tot 14:30 uur. Bij de BMX pumptrack vinden die dag afwisselend demonstraties en clinics plaats, verzorgd door de campagne Tilburg Fietst. Kinderen die daaraan willen deelnemen moeten een ingevuld formulier meenemen met toestemming van hun ouders, te vinden op tilburgfietst.nl. Het evenement wordt organisatorisch ondersteund door Urban Playground 013. Meer informatie over de sportieve activiteiten op zondag staat op urbanplayground013.nl. Kijk voor het totaalprogramma op spoorparktilburg.nl.

Loïs de Jong
Meer berichten