De studenten speelden en zongen liedjes van 1957 tot 2019.
De studenten speelden en zongen liedjes van 1957 tot 2019. (Foto: )

Benefietconcert voor Muziekids

Onlangs organiseerden leerlingen van de academie voor muziekeducatie van Fontys een concert in de aula van het ETZ. Vanuit de opleiding hadden de studenten de opdracht gekregen een concert te verzorgen. Daarbij moesten ze ook de promotie, kaartenverkoop, licht, geluid én de drankjes zelf regelen. Dit jaar was het thema songfestival.

Door John Verbunt

TILBURG - De opbrengst van de kaartverkoop kwam ten goede aan Muziekids. Het was een leuke avond, alles was perfect geregeld. De studenten speelden en zongen liedjes van 1957 tot 2019. Het was mooi om deze jonge, enthousiaste muziekstudenten zo bezig te zien en te horen. Ook leuk om de songfestivalnummers terug te horen, soms met een geheel eigen invulling. Aan het einde werd bekend gemaakt dat de avond 680 euro heeft opgebracht voor de studio. Dank aan iedereen.

Zondagmiddag 23 juni is er weer een benefietoptreden in de aula van het ETZ. Kinderkoor Muziekbende van het Factorium en ook het Jongerenkoor Songbirds treden op. Melanie van Dijk doet een solo-optreden met het koor en Anouk Kamp en Nienke de Koster gaan samen een mooi optreden verzorgen. De presentatie is in handen van Peer de Graaf.

Kaartjes kosten 5 euro en zijn verkrijgbaar bij de studio. Ook op de dag zelf is het nog mogelijk kaarten te kopen. Mail naar promotilburg@muziekids.nl om te nieuwsbrief te ontvangen.

Audrey Tulkens
Meer berichten