Er zijn meerdere sportieve activiteiten in het park waaraan je kunt deelnemen. Zoals beachvolleybal bij het beachveld. Foto: Chris Oomes
Er zijn meerdere sportieve activiteiten in het park waaraan je kunt deelnemen. Zoals beachvolleybal bij het beachveld. Foto: Chris Oomes (Foto: )

Feestelijke opening nieuw Spoorpark

Staat het weekend van 21, 22 en 23 juni al in de agenda? Met een feestelijke tintje gaat het Spoorpark dan open voor het publiek. Er is hard gewerkt om het park een eigen uitstraling te geven. De diversiteit is te vinden in het gevarieerde programma van het openingsweekend. Hou je van sport, natuur, muziek of dans? Voor iedereen is er wat te beleven. We zetten het programma voor je op een rij.

TILBURG - Voorafgaand aan de opening voor het publiek, wordt het kunstwerk De Rits van Marieke Vromans onthuld en staat het waterplein van Lucy Bathgate centraal. Dit onderdeel is voor genodigden. Daarna gaat vanaf 16:00 uur het park open met een dynamisch en breed programma.

Vrijdag

Het vrijdagavond programma wordt verzorgd door het Factorium. Deze Tilburgse instelling voor kunsteducatie die dit jaar haar 150 jarige bestaan viert, verzorgt een hele avond vol speciale acts. Neem daarvoor plaats op de tribune of op het grasveld. Het laatste optreden van de avond is van de Budding Sound Bigband; een 25-koppige bigband met enthousiaste muzikanten.

Zaterdag

Zaterdagmiddag kun je in het park terecht voor onder meer muziek en sport. Het akoestische Popkoor Prestige treedt op met een repertoire dat bestaat uit de nieuwste pop, rock en soul hits en ook Gypsy Balkan band "De Coup" verzorgt optredens. Wil je actief bezig zijn? Dat kan natuurlijk ook. Er zijn meerdere sportieve activiteiten in het park waaraan je kunt deelnemen. Op het Center Court basketbalveld bijvoorbeeld, of op de BMX pumptrack, in de skatebowl, op de klimrotsen, bij het beachveld of bij de bootcamp. Het programma van zaterdagavond wordt verzorgd door ArtFact, servicepunt voor amateurkunst. In samenwerking met organisatoren Pia van den Berg en Marieke van Middelkoop is gekozen voor afwisselende en swingende acts, met heel veel Tilburgs talent. De avond start met L'Aventure Musicale, een groep gedreven en avontuurlijke amateurmuzikanten. Daarna treedt Popkoor Epic op, een studentenpopkoor uit Tilburg. Ook is er een Groene Modeshow van Magnolia; demo's van freerunners en BMX-ers en een optreden van de Swing Shakers, een dansgroep die Tilburg laat swingen. Tenslotte is er een optreden van de zes-koppige Latin-jazzband Grupo Descarga. Hun repertoire omvat een breed scala aan Zuid-Amerikaanse muziek, van Braziliaans tot aan Cubaans, gemengd met Europese en Amerikaanse jazzinvloeden. Naast alle acts, zullen er ook kleine leuke doe-activiteiten zijn. Een druk avondprogramma voor iedereen wat wils dus.

Zondag

De derde feestdag begint met een optreden van het Harmonieorkest NKH. Dit oudste harmonieorkest van Tilburg speelt goed in het gehoor liggende muziek, zoals evergreens, film-, big-band-, pop- en licht klassieke muziek. Gevolgd door het Opstaporkest; dit orkest vormt een opstap voor kinderen en volwassenen, die na een half jaartje muziekles graag in groepsverband willen gaan spelen onder leiding van een enthousiaste dirigente. Tijdens deze middag is er ook de mogelijkheid om actief mee te doen met Zumba. De internationale samba-reggae percussie band "Batala" treedt zondagavond op. Zij lopen rond 19:30 uur richting uitgang en sluiten zo het openingsweekend af. Een passend slot, want op het terrein waar nu het Spoorpark verrijst, stond tot halverwege de vorige eeuw de muziekinstrumentenfabriek van Mathieu Kessels, met ruim 450 werknemers die samen meer dan een half miljoen instrumenten hebben vervaardigd.

Meerdaagse activiteiten

Een aantal onderdelen vind zowel op de zaterdag als op de zondag plaats. IVN Natuurwandelingen verzorgt drie wandelingen verdeeld over de dag, Vincent's Tekenlokaal geeft verf, stiften of krijt uit om te tekenen in het park. Wie kennis wil maken met yoga of met meditatie, kan in de ochtenden in het park terecht. De proeflessen zijn ook geschikt voor kinderen. Neem wel zelf een handdoek en water mee. Voor gezellige muziek met in de avond een kampvuurtje kun je terecht bij de Stadscamping. Via de smartphone app Geocache kun je via GPS coördinaten op zoek naar de cache (een soort schat). Ondertussen leer je van alles over de historie van het park. De kleine bezoekers worden creatief bezig gehouden met allerlei spellen op het Stadscamping terrein en op het speelveld, georganiseerd door IVN, Stadscamping en Scouting Esjeeka. En last but not least: danseres Patricia Brok verzorgt interactieve dansacts voor kinderen.

Loïs de Jong
Meer berichten