Tilburg Fietst wil kinderen op een eigentijdse manier kennis laten maken met fietsen en ouders aanmoedigen om, nu en in de toekomst, op de fiets naar het Spoorpark te komen. Foto: Plons Racing.
Tilburg Fietst wil kinderen op een eigentijdse manier kennis laten maken met fietsen en ouders aanmoedigen om, nu en in de toekomst, op de fiets naar het Spoorpark te komen. Foto: Plons Racing. (Foto: )

Opening fietsbaan in Spoorpark

Op zaterdag 22 juni wordt tijdens het openingsweekend van het Spoorpark onder meer de nieuwe BMX pumptrack officieel in gebruik genomen. De pumptrack is een geasfalteerde fietsbaan, van een kleine 200 meter lang, bestemd voor mountainbikers en BMX-ers van alle leeftijden. Tilburg Fietst organiseert in opdracht van de gemeente Tilburg voor deze feestelijke gelegenheid enkele demonstraties en mini-clinics voor kinderen op de nieuwe fietsbaan.

Tilburg - De mini-clinics, waarin de basis van het pumptrack rijden wordt uitgelegd, is voor alle leeftijden. Aanvang 13:00 uur, 14:30 uur en 16:30 uur. Voor de mini-clinics zijn enkele leen-kinderfietsen aanwezig (buiten deze tijden mag vrij worden gereden op de baan met een eigen fiets / step / skateboard). Tilburg Fietst organiseert de activiteit om kinderen op een eigentijdse manier kennis te laten maken met fietsen en om ouders aan te moedigen om, nu en in de toekomst, op de fiets naar het Spoorpark te komen. Bezoekers kunnen op de foto met de aanwezige Tilburg Fietst fotograaf. Deelname aan de pumptrack mini-clinics en aan het vrij rijden gebeurt op eigen risico.

Kinderen onder de 12 jaar, die zonder ouders komen, moeten een ingevuld formulier meenemen, ondertekend door de ouders. Te downloaden via: www.tilburgfietst.nl.

Loïs de Jong
Meer berichten