De onderscheiding werd hem overhandigd tijdens de opening van de 10e editie van Lustwarande bij Grotto. foto: Gemeente Tilburg
De onderscheiding werd hem overhandigd tijdens de opening van de 10e editie van Lustwarande bij Grotto. foto: Gemeente Tilburg (Foto: )

Onderscheiding voor Heerkens

Jan Heerkens (73) uit Tilburg ontving op zaterdag 15 juni een Koninklijke onderscheiding uit handen van locoburgemeester Marcelle Hendrickx. Heerkens is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Door Jan Loonen

TILBURG - Hij ontving deze onderscheiding vanwege zijn jarenlange vrijwillige inzet voor het internationale kunstgezelschap van de Lustwarande en zijn inzet voor herstel en behoud van de Oude Warande in Tilburg. De onderscheiding werd hem overhandigd tijdens de opening van de 10e editie van Lustwarande bij Grotto.

Jan Heerkens is zijn hele leven nauw verbonden met de natuur. En met de Oude Warande in het bijzonder. Hij hield zich in zijn werkzame leven bezig met dagelijks toezicht, snoeien en het aansturen van overige werkzaamheden in de Oude Warande. Ook na zijn pensionering heeft dit bos altijd zijn volledige inzet en aandacht gehad. Zo hield hij, vanuit de beheerderswoning, 24-uurs toezicht. Hij kwam in aanraking met de organisatie van Lustwarande. Het internationale gezelschap van kunstenaars is door hem in al die jaren bijgestaan. Deze 10e editie van Lustwarande is voor de heer Heerkens tevens het moment dat hij vertrekt uit de beheerderswoning. Hiermee komt een eind aan een era en bedankt de gemeente de heer Heerkens met deze Koninklijke Onderscheiding voor zijn toewijding en passie voor het behoud van de Oude Warande en de hedendaagse kunst.

Audrey Tulkens
Meer berichten