Een deel van de cast en crew poseert tijdens de première van 'Welcome to Earth' waarin Tilburger Jeroen Vreijsen de rol van René Shepard speelt.
Een deel van de cast en crew poseert tijdens de première van 'Welcome to Earth' waarin Tilburger Jeroen Vreijsen de rol van René Shepard speelt. (Foto: )

Tilburger Jeroen Vreijsen speelt hoofdrol in sciencefictionfilm Welcome to Earth

De film begint in het jaar 2618. Er zijn geen mensen meer. Een aantal aliens landt op aarde, waar zij het Museum van de Mensheid bezoeken. In het museum leren zij waarom de mensheid is uitgestorven en hoe zij in een uiterste wanhoopspoging astronauten de ruimte in stuurden om op zoek te gaan naar buitenaards leven, in de hoop dat zij ons zouden kunnen redden van de ondergang.

Door Jan Loonen

TILBURG - Jeroen Vreijsen speelt de hoofdrol als protagonist René Shepard als één van deze astronauten. Voordat hij begint aan zijn gevaarlijke missie neemt hij afscheid van zijn vrouw May Rose (Marloes Blokland, studerend aan de MusicAllFactory in Tilburg).

Jeroen Vreijsen woont al zeven jaar in Tilburg. Hij studeert aan de universiteiten van Tilburg en die van Utrecht. Hij heeft een bachelor bestuurskunde alsmede een bachelor rechtsgeleerdheid. In Utrecht hoopt hij binnenkort master te zijn in de studie human-resources-management.

Hoofdrol

"Dit was de eerste keer dat ik in een film speelde en ik kreeg meteen de hoofdrol", zegt Jeroen Vreijsen. "Nadat ik hele positieve feedback had gekregen tijdens een rollenspel op de universiteit, besloot ik op zoek te gaan naar een film om auditie voor te doen. Al snel stuitte ik op 'Welcome to Earth', wat mij een erg leuk project leek."

"Nadat ik mij had aangemeld mocht ik naar Apeldoorn om te auditeren. Na een paar weken kreeg ik het telefoontje: ik was het geworden. Ik had eigenlijk nooit gedacht dat ze mij zouden kiezen omdat ik nog helemaal geen ervaring had. Maar blijkbaar vonden ze mij de juiste match. Ik kreeg dat op woensdag te horen en de opnames begonnen zaterdag daarna. Acteren is vooral wachten, veel in de schmink zitten en op een paar momenten, als de camera draait, helemaal opgaan in het personage dat je speelt. Het was een geweldige ervaring en ik vond het prachtig om deel uit te maken van een team dat continu tot het uiterste ging om de best mogelijke film neer te zetten."

Droom

Jeroen droomt ervan later acteur te kunnen worden. Voorlopig is hij druk met zijn afstuderen en moet hij twee dagen per week werken. Hij verkoopt onder meer staatsloten.

De korte sciencefictionfilm 'Welcome to Earth' van Nederlandse bodem is in het Apeldoornse Filmhuis in première gegaan. Inmiddels is de film ook op YouTube te zien. Welcome to Earth is een groot succes: hij is al meer dan 400.000 keer bekeken, krijgt lovende beoordelingen en heeft zelfs een prijs voor beste sciencefictionfilm gewonnen op het Olympus Film Festival in Hollywood, Los Angeles.

De film is geproduceerd door het Open Filmteam en geregisseerd door Daan van 't Einde. Aan de film hebben in totaal meer dan 100 cast- en crewleden meegedaan. Met Welcome to Earth heeft het Open Filmteam bewezen dat de Nederlandse filmindustrie een solide film in het sciencefiction-genre neer kan zetten.

Locaties door hele land

Welcome to Earth was al twee jaar in productie voordat de opnames daadwerkelijk van start gingen. Er is op veel verschillende locaties door het hele land gefilmd: in en rondom het Fort bij Vechten in Utrecht, op Vliegbasis Soesterberg, in een gigantische loods in Apeldoorn en op verschillende locaties in Nijmegen.

Het unieke ruimte-epos is deels Engelstalig en deels Nederlandstalig. Ondertiteling is op YouTube zowel in het Engels als in het Nederlands beschikbaar. U kunt de film bekijken door op YouTube in de zoekbalk 'Welcome to Earth' in te typen en vervolgens te klikken op het eerste resultaat. De film duurt ongeveer een kwartier.

Audrey Tulkens
Meer berichten