Heb je ook een vraag over werk? Mail dan je vraag, met je naam, leeftijd en woonplaats naar regine@dekrachtcentrale013.nl.
Heb je ook een vraag over werk? Mail dan je vraag, met je naam, leeftijd en woonplaats naar regine@dekrachtcentrale013.nl. (Foto: )

Vraag en Arbeid door De Krachtcentrale 013

In samenwerking met De Krachtcentrale 013 verschijnt om de week deze rubriek, waarin De Krachtcentrale 013 vragen van lezers over werk beantwoordt. Deze week de vraag van Jeroen (31 jaar) uit Tilburg: Ik heb een nieuwe baan maar nu puntje bij paaltje komt ga ik twijfelen of ik mijn huidige baan met vast contract wel wil opgeven.

TILBURG - Beste Jeroen, heel herkenbaar: Zodra je iets nieuws wilt kiezen, lijkt het oude soms opeens aantrekkelijker te worden. Vaak gaat het om een keuze tussen verlangen en angst en dat is lastig! Ik heb een praktische tip waarmee je samen met een goede vriend(in) zo'n dilemma kunt oplossen: je pakt een A4 vel en maakt 2 kolommen: 'oude baan' en 'nieuwe baan'. Deze kolommen verdeel je weer in tweeën. Boven de 1e en 3e kolom zet je 'voordelen', boven de 2e en 4e kolom zet je 'nadelen'. Nu ga je samen inventariseren wat de voor- en nadelen zijn van de huidige en de nieuwe situatie. Vervolgens geef je ieder argument een waardering van 1-10. Tot slot tel je de scores per kolom bij elkaar op. Door alle voor en tegens op een rij te zetten én te waarderen krijg je geheid inzicht in wat voor jou de beste keuze is. Succes! Regine Griep

Regine Griep
Meer berichten