Voor de vierde keer houdt Stadscamping Tilburg 'De Buurtcamping', een camping exclusief voor Tilburgers.
Voor de vierde keer houdt Stadscamping Tilburg 'De Buurtcamping', een camping exclusief voor Tilburgers. (Foto: )

Weekendje Spoorpark: weg in eigen stad met De Buurtcamping

Tilburgers kunnen in het weekend van vrijdag 28 tot en met zondag 30 juni hun tentje in het Spoorpark opzetten en genieten van een korte vakantie in eigen stad. Voor de vierde keer houdt Stadscamping Tilburg 'De Buurtcamping', een camping exclusief voor Tilburgers. Het is het eerste evenement in het pas geopende Spoorpark.

TILBURG - Waar reguliere parkbezoekers het park vóór sluitingstijd moeten verlaten, mogen kampeerders op De Buurtcamping in het park blijven. Tijdens De Buurtcamping is het Spoorpark een weekend lang de plek waar Tilburgers uit alle wijken elkaar kunnen ontmoeten.

De organisatie heeft een gevarieerd programma samengesteld voor jong en oud. Van creatieve workshops tot natuuractiviteiten en van ouderwets spelletjes spelen tot muzikale optredens bij het kampvuur. Kinderen kunnen buitenspeelgoed lenen bij Tante Leen, meedoen aan één van de meer dan 100 gezelschapsspellen of zich laten uitdagen in een 'Escape Tent'.

Alle activiteiten op De Buurtcamping zijn gratis. Er is avondeten te verkrijgen of gasten kunnen zelf hun maaltijd bereiden. Op zaterdagavond wordt er gezamenlijk gebarbecued en eindigt de avond aan het kampvuur met een akoestisch optreden. Op zondag wordt de Buurtcamping afgesloten met de bingo waarvoor diverse Tilburgse ondernemers prijzen beschikbaar stellen.

In 2013 startte 'De Buurtcamping' in Amsterdam. Inmiddels is De Buurtcamping uitgegroeid tot een jaarlijks terugkerend initiatief door heel Nederland. In 2019 worden er zo'n 40 Buurtcampings in veel verschillende steden georganiseerd. De Tilburgse variant is de grootste Buurtcamping. Vorig jaar kampeerden ruim 350 Tilburgers in eigen stad, dit jaar verwacht De Buurtcamping Tilburg 450 gasten te verwelkomen.

Campingtickets zijn verkrijgbaar via de website van De Buurtcamping. Volwassenen betalen 20 euro voor het hele weekend en kinderen tot 12 jaar kamperen voor 10 euro. Ook via de meedoenregeling van de gemeente Tilburg zijn tickets te bestellen. Kijk voor meer info en tickets op:

stadscampingtilburg.nl/buurtcamping

Audrey Tulkens
Meer berichten