Toeschouwers die op 29 juni de act spotten, en daarvan een foto op Instagram zetten met in de tekst @tilburgfietst, ontvangen een Tilburg Fietst cap.
Toeschouwers die op 29 juni de act spotten, en daarvan een foto op Instagram zetten met in de tekst @tilburgfietst, ontvangen een Tilburg Fietst cap. (Foto: )

BMX-er Sietse promoot fiets app

De gemeente Tilburg heeft het project 'Tilburg Fietst voor Tilburg' ontwikkeld. Inwoners en werknemers in regio Tilburg kunnen fietskilometers maken waarmee ze direct bijdragen aan goede doelen.

TILBURG - Ter promotie van de actie rijdt Nederlands kampioen Flatland BMX op zaterdag 29 juni een aantal acrobatische shows, op nog geheime locaties in de binnenstad en bij Tilburgse winkelcentra. Toeschouwers die de act spotten, en daarvan binnen drie dagen een foto op Instagram of op Facebook zetten met in de tekst @tilburgfietst, ontvangen een Tilburg Fietst cap.

Met de app Ring-Ring, kan iedereen deelnemen aan Tilburg Fietst voor Tilburg. Wanneer het gezamenlijke kilometerdoel van 100.000 km wordt behaald, schaft de gemeente 20 opgeknapte fietsen aan voor degenen die zelf geen fiets kunnen kopen. De actie draagt bij aan een toename van lokale sociale betrokkenheid. De gemeente werkt voor de campagne samen met de makers vanRing-Ring, Contour de Twern en de Voedselbank Tilburg. Meedoen aan de actie kan door de gratis Ring-Ring app te downloaden via iPhone of Android en een account aan te maken. De gemeente wil met de actie iedereen aanmoedigen om voor ritjes naar de binnenstad en naar winkelcentra de fiets te pakken. Info: tilburgfietst.nl/tilburg-fietst-voor-tilburg.

Loïs de Jong
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden