Op zondag kan men met het hele gezin naar de Vrijthof.
Op zondag kan men met het hele gezin naar de Vrijthof. (Foto: )

Festival Elastiek: diversiteit aan stijlen

Elastiek Raakt! strijk op 28, 29 en 30 weer neer op de Vrijthof in Hilvarenbeek. Dit gratis festival, dat zijn naam te danken heeft aan zijn diversiteit in stijlen, is al jaren niet meer weg te denken uit de dorpskern.

HILVARENBEEK - Op vrijdagavond trapt het festival af met een keur aan artiesten die met name het jeugdige publiek zullen raken. Lokaal talent, zoals de Tilburgse Gil & Megas en de populaire Tilburgse dj The Boy Next Door, zullen er onder anderen voor zorgen dat er flink gedanst zal worden en de eerste avond goed ingeluid wordt.

Naast de programmering in de grote tent is er ook dit jaar bij de kleine containers weer de mogelijkheid om mee te doen met de Karaoke of een Silent Disco.

Zaterdag start het programma dit jaar met de derde editie van het Concert op de Mert. Een samenwerking tussen het Regionaal Senioren Orkest en diverse andere lokale artiesten maakt dat het Bikse Vrijthof even lijkt op de Maastrichtse variant.

Hierna slaan verschillende lokale ondernemers de handen ineen en kan iedereen rondom de tent ‘Aan tafel!’. Dit nieuwe concept, een bourgondisch tafereel waarbij men aan lange tafels kan genieten van een viergangendiner onder het genot van laagdrempelig live muziekje, is een de start voor een avondprogramma vol soul, pop, rock en balkanbeats. Op drie podia zal een grote verscheidenheid aan stijlen te horen zijn en zorgen artiesten als Nona, Michelle David en This is LOVSKI ervoor dat je niet meer stil kunt blijven staan.

Op zondag is het zoals gebruikelijk de dag dat men met het hele gezin naar de Vrijthof komt. Hier wordt, na het beiaardconcert vanuit de karakeristieke kerktoren, het kinderprogramma ingeluid met de spetterende Djamboshow met rangers vanuit de Beekse Bergen.

Het kinderprogramma is dit jaar tevens de samenwerking aangegaan met Muziekids, een organisatie die muziek maakt met zieke kinderen vanuit hun studio in het ETZ en hen zo even ontspanning, afleiding en plezier probeert te geven tijdens hun bezoek en/of verblijf in het ziekenhuis. Bij Muziekids kunnen kinderen diverse muzikale workshops volgen, maar daarnaast zijn er ook verschillende andere activiteiten en spelletjes te doen.

Terwijl de kinderen zich vermaken kunnen hun ouders genieten van de zondagmiddagprogrammering met onder anderen Jon Tarifa, Supermoon en Jeangu Macrooy. Deze dag zal variëren van rock-’n-roll, naar reggae tot soulvolle singersongwriters. Traditiegetrouw wordt er in de tent afgesloten met een afterparty waar de laatste drankjes nog genuttigd kunnen worden.

Audrey Tulkens
Meer berichten