Beachhandbal tijdens de Kraacht Kup-editie van 2018
Beachhandbal tijdens de Kraacht Kup-editie van 2018 (Foto: )

Handbalgekte bij strijd om Kraacht Kup

In het weekend van 29 en 30 juni houdt handbalvereniging White Demons uit Berkel-Enschot voor de veertiende keer het toernooi om de Kraacht Kup. Er wordt tijdens de strijd om de Kraacht Kup enthousiast gesport en gefeest op sportpark De Rauwbraken.

BERKEL-ENSCHOT - Het handbaltoernooi om de Kraacht Kup wordt ieder jaar in juni georganiseerd onder het motto: 'sportieve vriendschap'. Op zaterdag 29 juni handbalt de jeugd tussen 10.00 en 16.00 uur. Vervolgens start het beachhandbaltoernooi voor de A-jeugd en de senioren.

Op zondag 30 juni komen zij vanaf 10.30 uur nog een keer in actie, maar dan op het veld.

Eén van de vele leuke aspecten aan de Kraacht Kup is de shoot-out. Na afloop van de wedstrijd mogen zes spelers (van elk team) ieder een vrije schotkans benutten. Als ze de goal maken, telt die mee in de eindstand. Dit maakt de wedstrijd spannend tot de laatste seconde.

Handbal is niet alleen hot in Berkel-Enschot. Ook het nationale Nederlandse dames- en herenteam is bezig aan een opmars. Onlangs hebben de Nederlandse Heren zich gekwalificeerd voor het EK in 2020. En de Nederlandse Dames spelen al jaren in de internationale top: in 2018 wonnen ze brons op het EK en eveneens brons op het WK in 2017. Ook dit najaar gaan ze de strijd aan op het WK.

In de gemeente Tilburg is White Demons is de enige handbalvereniging (met jeugd).

Meer weten?

Het toernooi om de Kraacht Kup is voor iedereen een mooie gelegenheid om kennis te maken met de handbalsport en met handbalvereniging White Demons in het bijzonder.

Ga dus gerust een kijkje nemen!

Meer informatie over het Kraacht Kup-toernooi is te vinden op de website:

www.kraachtkup.nl

Ron van Kuijk
Meer berichten