Emmanuel Naaijkens (65) uit Hilvarenbeek is sinds 1985 actief en is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. foto: Jeroen Verhelst
Emmanuel Naaijkens (65) uit Hilvarenbeek is sinds 1985 actief en is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. foto: Jeroen Verhelst (Foto: Jeroen Verhelst)

Onderscheiding voor Emmanuel Naaijkens

Loco-burgemeester Ted van de Loo reikte afgelopen zaterdag een Koninklijke onderscheiding uit aan de heer Emmanuel Naaijkens. Dit gebeurde tijdens een symposium, ter ere van de 500e geboortedag van Ioannes Goropius Becanus, gehouden in Cultureel Centrum Elckerlyc te Hilvarenbeek.

Door Jan Loonen

HILVARENBEEK - Emmanuel Naaijkens (65) uit Hilvarenbeek is sinds 1985 actief. De Heemkundige Kring Hilvarenbeek-Diessen Ioannes Goropius Becanus speelt hierin de grootste rol. Decorandus is hier bijna 35 jaar aaneengesloten actief geweest in diverse functies. Eerst als secretaris en penningmeester, later als voorzitter en vice-voorzitter, gedelegeerd bestuurslid bij Stichting Vrienden van het Museum 'De Dorpsdokter', redacteur en auteur.

Emmanuel Naaijkens is verder actief als redacteur bij Internetplatform Brabant Cultureel (sinds 2005), als voorzitter en secretaris verbonden aan Stichting Museum de Dorpsdokter (sinds 2012) en op het gebied van communicatie betrokken bij C.C. Elckerlyc en de Bikse Talkshow (sinds 2013).

Bij de Stichting Openbare Bibliotheek Hilvarenbeek hij sinds 2015 vrijwilliger. Voor de Vereniging Natuur en Milieu Hilvarenbeek zet hij zich sinds 2016 in als vrijwilliger en redacteur. Ook verleent hij zijn medewerking aan tal van werkgroepen op projectbasis.

Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Audrey Tulkens
Meer berichten