Als kleuterleidsters de ukelele inzetten als begeleidingsinstrument bij het zingen van liedjes, wordt zingen een stuk leuker voor de kleuters.
Als kleuterleidsters de ukelele inzetten als begeleidingsinstrument bij het zingen van liedjes, wordt zingen een stuk leuker voor de kleuters. (Foto: )

Uit Muziekids Studio: Kleuterleidsters aan de ukelele

Zingen is in alle opzichten goed. Kinderen worden er blij van en het helpt bij de ontwikkeling van hun hersenen. Kinderen kunnen niet vroeg genoeg starten met zingen en muziek maken. Helaas is muziekles wegbezuinigd in het onderwijs. Maar nu langzaam maar zeker het belang van muziekonderricht wordt onderkend, is enige verbetering zichtbaar. Zo vroeg Joyce van Paassen, een van onze vrijwilligers, of enkele kleuterleidsters in onze Studio een ukeleleworkshop mochten volgen.

Door John Verbunt

TILBURG - Als kleuterleidsters de ukelele inzetten als begeleidingsinstrument bij het zingen van liedjes, wordt zingen een stuk leuker voor de kleuters. En ook voor de juf. Een ukelele is betaalbaar en met relatief weinig moeite kun je er vrij snel op spelen. Daar hebben de kleuterleidsters in hun verdere loopbaan natuurlijk veel plezier van. De leidsters hebben onlangs hun eerste les gehad. Ze hebben daarna lesmateriaal voor zelfstudie gekregen en een ukelele waarmee ze thuis kunnen oefenen.

Na de vakantie komen ze terug naar de Muziekids Studio om het geleerde in de praktijk te brengen. Daarna kunnen ze de ukelele gebruiken bij hun kleutergroepen. Muziekliefhebbers die ook samen ukelele willen leren spelen, kunnen contact met ons opnemen via tilburg@muziekids.nl. We overleggen dan hoe we dit het beste aan kunnen pakken.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden