Roze soldaatjes die in 2013 in een roze guerrilla-actie de Tilburgse binnenstad overnamen. foto: Mark Dekker
Roze soldaatjes die in 2013 in een roze guerrilla-actie de Tilburgse binnenstad overnamen. foto: Mark Dekker (Foto: )

Roze Maandag krijgt pop-up museum

Elke zomer staat de maandag van de Tilburgse kermis sinds decennia bekend als Roze Maandag, dit jaar op 22 juli. Het hele jaar verkondigt Stichting Roze Maandag de boodschap voor acceptatie en diversiteit. De vrijwilligersorganisatie zet zich in voor het feestje met een boodschap en tegelijkertijd voor een boodschap met een feestje.

TILBURG - In samenwerking met partners uit de stad gaat de stichting 'Op Weg Naar Roze Maandag'. Met onder andere het Roze Maandag Pop-Up Museum. Tot en met 27 juli is op de eerste etage van de Bibliotheek LocHal het Roze Maandag Pop-Up Museum te vinden. Stichting Roze Maandag werkt elk jaar in samenwerking met reclamebureau Scheepens aan een campagne voor de boodschap van Roze Maandag.

In de tijdelijke expo maak je kennis met de aankomende campagne én blik je terug op het roze erfgoed van een aantal van de grootste en succesvolste campagnes uit het verleden. Ga bijvoorbeeld op de foto in de levensgrote barbiedoos uit de Gay For A Day-campagne uit 2012, lees alles over de hoax uit 2014 over een omheinde Gay Village in Tilburg, blader door het Gayformatorisch Dagblad van vorig jaar en zie de originele soldaatjes die in 2013 in een roze guerrilla-actie de Tilburgse binnenstad overnamen.
Het Pop-Up Museum wordt officieel geopend door wethouder Rolph Dols tijdens de Roze Maandag Zomer Meet-Up op woensdagavond 3 juli. Het is de kick-off van de campagne van Roze Maandag 2019 en wordt samen met de KennisMakerij in de LocHal georganiseerd. Die avond is er muziek, strijd je mee in de LHBT+ LetterQuiz en vertelt journalist Gijs van der Sanden over 'Roze Maandag, moet dat nu? Ja dat moet!'.

Voorzitter Rona van der Heijden: "De meet-up is niet alleen bedoeld voor mensen die zich identificeren met één van de letters in de LHBT+-afkorting, maar voor iedereen die Roze Maandag een warm hart toedraagt. En van de hetero die zich één keer per jaar uitdost in het roze en feestviert tot de gay die zo'n dag maar overdreven vindt."

Audrey Tulkens
Meer berichten