Met de ludieke actie 'Tilburg Fietst naar de Kermis' roept de gemeente iedereen op om vooral op de fiets naar de aankomende kermis te komen.
Met de ludieke actie 'Tilburg Fietst naar de Kermis' roept de gemeente iedereen op om vooral op de fiets naar de aankomende kermis te komen. (Foto: )

Met vertical bike 12 meter omhoog

In de aanloop naar de Tilburgse kermis vindt op zaterdag 6 juli van 11.00 uur tot 17.00 uur op het Pieter Vreedeplein de actie 'Tilburg Fietst naar de Kermis' plaats. Deelnemers kunnen daar vast warmdraaien op de Vertical Bike. Een spectaculaire attractie waarmee je op trapkracht naar een hoogte van 12 meter 'fietst'. Niet voor bangeriken dus.

Door Loïs de Jong

TILBURG - Met de ludieke actie roept de gemeente iedereen op om vooral op de fiets naar de kermis (19 juli tot en met 28 juli) te komen. Fietsers kunnen terecht in de gratis fietsenstallingen: Pieter Vreedeplein, Katterug (Koningsplein) en Concertzaal. De fietsenstalling Concertzaal (naast de schouwburg) is op donderdag t/m zaterdag ruimer open tot 04.30 uur.

Renovatie stalling Heuvel

Aan de fietsenstalling Heuvel worden momenteel renovatiewerkzaamheden verricht. Na de kermis gaat de stalling weer open. Er komen onder meer nieuwe fietsrekken, nieuwe rolpaden, het interieur wordt geschilderd en er komt duurzame led-verlichting. Tijdens de renovatie vind je een tijdelijke, beheerde stalling op de hoek van het NS Plein en de Spoorlaan (op het parkeerterrein tegenover ABN-AMRO). Deze stalling is alle dagen open van 07:30 uur tot 04:30 uur. Op donderdag tot en met zaterdag is de stalling ook de hele nacht geopend. De openingstijden van alle stallingen staan op de pagina 'parkeren' op de gemeentelijke website www.tilburg.nl/stad-bestuur/stad/parkeren.

Smartphone app Ring-Ring

Tijdens de actie op het Pieter Vreedeplein wordt ook het project 'Tilburg Fietst voor
Tilburg' gepromoot. Met de smartphone app Ring-Ring, kan iedereen meefietsen voor het goede doel. Wanneer het gezamenlijke kilometerdoel van 100.000 km wordt behaald, schaft de gemeente 20 opgeknapte fietsen aan voor degenen die zelf geen fiets kunnen kopen. De actie draagt bij aan een toename van lokale sociale betrokkenheid. De gemeente werkt voor de campagne samen met Ring-Ring, Contour de Twern en de Voedselbank Tilburg.

Loïs de Jong
Meer berichten