De film Bohemian Rhapsody gaat over de Britse rockband Queen. Rami Malek speelt zanger Freddy Mercury. De film is te zien op 18 juli. foto: Alex Bailey
De film Bohemian Rhapsody gaat over de Britse rockband Queen. Rami Malek speelt zanger Freddy Mercury. De film is te zien op 18 juli. foto: Alex Bailey (Foto: Photo Credit: Alex Bailey)

Zomerbios in Jan van Besouw

Dit jaar kun je ook in de zomervakantie terecht bij Cultureel Centrum Jan van Besouw. Vier weken lang, van 8 tot en met 21 juli en van 5 tot en met 18 augustus, draait daar elke dag een film, zodat je je niet hoeft te vervelen in de vakantie. Er is aan iedereen gedacht; van jong tot oud en van man tot vrouw.

GOIRLE - Vier weken lang is elke dag een andere film te zien in een bepaald thema. Zo is dit op maandag voor de allerkleinsten, op dinsdag voor de minder mobiele ouderen, op woensdag voor de jeugd, op donderdag is het feelgoodvrouwendag, de vrijdag is voor muziekliefhebbers, op zaterdag is het familiedag en op zondag kunnen musicalfans er terecht.

Maandag

Op de maandagen worden er vier films vertoond voor de allerkleinsten. Lekker met die kleine wiebelbilletjes kijken naar vriendjes zoals Nijntje (8 juli), Teigetje (15 juli), Casper & Emma (12 augustus) of Snoopy (5 augustus). Samen met papa, mama, opa, oma, oppas naar de bioscoop in Goirle. Na afloop is er ranja. Deze films beginnen om 14.30 uur. Tickets kosten 5 euro.

Dinsdag

De dinsdagen staan in het teken van minder mobiele ouderen, die het ook wel eens leuk vinden om een film te bekijken in een grote zaal. Op 9 juli is de film Cabaret te zien, op 16 juli About Schmidt, 6 augustus Departures en op 13 augustus La Famille Bélier. Na afloop is er koffie en thee. Toegang tot deze films kost 6 euro. De film begint telkens om 14.30 uur.

Woensdag

Op de woensdagen is de jeugd aan de beurt, met Kappen! (10 juli), Bon Bini 2 (17 juli), Brugklas (7 augustus) en Pijnstillers (14 augustus) is er in die categorie ook keuze uit vier heel verschillende films. Een middagje samen met je vrienden doorbrengen in de bios en na afloop kun je ook nog eens deelnemen aan een pubquiz. Een kaartje voor een van deze films kost 7,50 euro. De film is telkens te zien van 14.30 uur.

Donderdag

Donderdag is feelgoodvrouwendag. Samen met je vriendinnen naar Lalaland (11 juli), Zwaar Verliefd (18 juli), Verliefd op Cuba (8 augustus) of All you need is love (15 augustus). Vier films om lekker bij weg te zwijmelen. Na afloop naborrelen? Dat kan. Op de eerste twee donderdagen kun je een goedgevulde borrelplank van Herbs & Spices reserveren en de andere twee donderdagen kun je de film afsluiten met een wijnproeverij door de Brabantse Wijnsociëteit. Deze extra's dienen vooraf gereserveerd te worden via www.janvanbesouw.nl. De films beginnen om 14.30 uur. Tickets kosten 5 euro. Kaarten voor de film inclusief borrelplank of de wijnproeverij kosten 15 euro

Vrijdag

Muziekliefhebbers kunnen op de vrijdagen terecht in de Zomerbios. Dan staan de grootste muziekfilms op de planning: A Star is Born (12 juli), Bohemian Rhapsody (19 juli), Leonard Cohen: I'm your man (9 augustus) en André Rieu: Love in Venice (16 augustus). Heel divers en gevarieerd; voor elke muziekliefhebber wat wils. Naderhand kun je ook nog eens al je kennis testen in de pubquiz die in de foyer plaatsvindt. Tickets kosten 7,50 euro. De film begint elke keer om 14.30 uur.

Zaterdag

Met het hele gezin naar de film? Ook dat kan, want de leukste familiefilms worden gedraaid op de zaterdagen: Sjakie en de Chocoladefabriek (13 juli), De Emoji Film (20 juli), Verschrikkelijke Ikke 3 (10 augustus) en Hotel Transsylvanië 3 (17 augustus). En dan na afloop lekker met z'n allen frietjes eten. De films worden vertoond vanaf 14.30 uur. Kaartjes kosten 7,50 euro.

Zondag

Musicalfans komen ook aan hun trekken in de zomervakantie. SPOT! Theater vertoont namelijk op de zondagen vier van hun producties op beeld: Petticoat (14 juli), Jane Eyre (21 juli), Joseph (11 augustus) en All Shook Up (18 augustus). Deze shows waren geheel uitverkocht toen ze speelden in de theaterzaal. Naderhand blijven eten? De eerste zondag kun je Good Food (soep + maaltijdplank van Herbs & Spices) bijboeken en de overige drie zondagen wordt er gebarbecued. Deze extra's dienen vooraf gereserveerd te worden via www.janvanbesouw.nl. Deze films starten om 13.30 uur. Kaartjes kosten 5 euro. Tickets voor de film inclusief de soep en maaltijdplank of de barbecue kosten 25 euro.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden