Tijdens de Tilburgse Kermis is er ook altijd een speciale kindermiddag. Dit jaar is die op woensdag 24 juli. Dan kun je ook meedoen aan een speurtocht over het kermisterrein.
Tijdens de Tilburgse Kermis is er ook altijd een speciale kindermiddag. Dit jaar is die op woensdag 24 juli. Dan kun je ook meedoen aan een speurtocht over het kermisterrein. (Foto: )

Kinderen komen in de Kermisstemming

Dit jaar staat de Tilburgse Kermis van 19 juli tot en met 28 juli in de stad. Dankzij kermisindeklas.nl kunnen kinderen al eerder in de kermisstemming komen. Het platform is gevuld met filmpjes, opdrachten, een ontwerpwedstrijd, een speurtocht en workshops.

TILBURG - Op de site staan kermisrecepten waarmee kinderen zelf poffertjes, hotdogs, suikerspinnen, oliebollen en nog veel meer kermislekkers kunt gaan bakken. De recepten zijn ook te vinden op de website ah.nl/allerhande van Albert Heijn, de nieuwe sponsor van de Tilburgse Kermis.

Hamsterrace

Nieuw dit jaar op kermisindeklas.nl is de game Hamsterrace. Door zinnen foutloos en zo snel mogelijk over te typen laat je een hamster over een parcours racen. Tegen je klasgenoten of je vrienden kun je een wedstrijd spelen. Wie de hamster als eerste over de finish krijgt wint. Met deze hamsterrace oefen je je typevaardigheden.

Juf Jet Suikerspin

Inmiddels een oude vertrouwde op de kermis én op het platform kermisindeklas.nl is de kleurrijke Jet Suikerspin die iedereen dolenthousiast bij de les houdt. Ze weet alles, maar dan ook echt álles over de kermis. Dit jaar helpt ze je ook in de keuken met de kermisrecepten en is ze scheidsrechter bij de Hamsterrace.

Kleurplatenwedstrijd

Naast het bezoeken van kermisindeklas.nl kun je ook al in de kermisstemming komen door mee te doen aan de kleurplatenwedstrijd. De kleurplaat staat in het teken van de Badeendenrace en is terug te vinden in de Tilburgse Koerier. De wedstrijd wordt gehouden in samenwerking met Albert Heijn. In alle filialen in Tilburg en omstreken zijn de kleurplaten te bewonderen.

Speurtocht

Tijdens de Tilburgse Kermis is er ook altijd een speciale kindermiddag. Dit jaar is die op woensdag 24 juli. Dan kun je ook meedoen aan een speurtocht over het kermisterrein. De speurtocht start om 13.00 in het Tirolerdorp op het NS-plein. Daar geeft de kermiswethouder het startsein.

Deelnemers aan de speurtocht krijgen een tas vol handige spulletjes mee voor onderweg. Ze krijgen ook een circusworkshop en gaan poffertjes eten. Je kunt je alleen of met een groepje van maximaal 6 kinderen en een begeleider aanmelden voor de speurtocht. Per groepje zijn er allerlei prijzen te winnen. De prijsuitreiking is om 15.00 bij de kermisexpositie op het Koningsplein. Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar tilburg@kermis.nl

Kermisindeklas.nl
 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden