Lia en John Smolders met de oorkonde, overhandigd door Beppie Smit, fractievoorzitter D66 Tilburg.
Lia en John Smolders met de oorkonde, overhandigd door Beppie Smit, fractievoorzitter D66 Tilburg. (Foto: )

John Smolders concierge van het jaar

John Smolders, conciërge van basisschool Fatima, is de tiende conciërge van het jaar in Tilburg. D66 schenkt met de verkiezing van conciërge van het jaar aandacht aan het belang van een veilige leeromgeving.

TILBURG - "Ik had dit werk veel eerder moeten gaan doen. het is dankbaar en mooi werk. Al die kinderen en collega's voor wie je echt iets kunt betekenen, prachtig." John Smolders werd al twee keer eerder voorgedragen voor de titel conciërge van het jaar. Dat toont aan hoezeer leerlingen, directie en docenten van de diverse scholen waar hij werkt hem vertrouwen en waarderen. Volgend jaar gaat hij met pensioen.

Zuiderlicht

"Ik werkte eerst bij buurtcentra, en toen kon ik aan de slag bij basisschool Zuiderlicht. Daar ben ik zes jaar conciërge geweest. Toen die school ophield te bestaan ben ik zeven jaar geleden samen met een aantal leerlingen en docenten van die school naar Fatima gegaan. Leerlingen die nu samen met mij de school verlaten zijn hier dus eigenlijk ook samen met mij begonnen, dat is wel bijzonder ook."

Bijzonder was zeker de inzending waarmee basisschool Fatima haar conciërge nomineerde voor de eretitel. Een 17 minuten durend filmpje met daarin interviews, een lied, toneelstukjes en veel informatie over het belangrijke werk dat 'meneer John' voor de school doet.

Beppie Smit, voorzitter van de gemeenteraadfractie van D66 Tilburg, overhandigde hem een oorkonde, een boeket en een cadeaubon tijdens een ceremonie op 27 juni, waarbij ook alle ongeveer 200 leerlingen van Fatima in de aula van de school verzameld waren. Opnieuw was er een lied voor de winnaar, cadeautjes van leerlingen en een indrukwekkende taart met daarop een marsepeinen foto van de conciërge zelf. Zijn vrouw en meerdere familieleden woonden de feestelijke ochtend bij.

Jubileum

Het is het tiende jaar dat D66 in Tilburg de verkiezing organiseert. Ook een jubileum dus. Beppie Smit: "Alle conciërges reageren ieder jaar hetzelfde op de aandacht die zij met de nominatie krijgen: ze zijn graag onzichtbaar en dienstbaar aanwezig en proberen juist niet erg op te vallen. Maar zij zijn het die een gevoel van veiligheid en vertrouwen op de school bij uitstek een gezicht geven. Het is gewoon erg fijn om dat jaarlijks eens duidelijk waardering te geven."

D66 schenkt met de verkiezing van conciërge van het jaar aandacht aan het belang van een veilige leeromgeving. De conciërge is de spil van de school, de vraagbaak voor ouders en kinderen, helpende hand van leerkrachten en directie. De conciërge van een school zet zich in opdat kinderen zich veilig en welkom voelen in een persoonlijke leeromgeving.

De conciërgedraagt op belangrijke wijze bij aan goed onderwijs. Zo ontlasten zij de leraren door het uitvoeren van allerlei klussen. Hierdoor kunnen de leraren meer tijd besteden aan het geven van goed onderwijs.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden