Foto: Jasper Schoonhoven

Jacky Ervaart

Ik heb standaard vakantiepaniek. Mijn koffer kan altijd in eerste instantie niet dicht, ik heb iedere keer 43 kilo teveel en ik wéét gewoon dat ik essentiële spullen ga vergeten. Jaren terug pakte ik mijn koffer een paar uur van tevoren in. Nu doe ik dat vijf dagen van tevoren. Zodat ik langzaam kan laten bezinken wat er in mijn suitcase zit. Om dan alsnog op het laatste moment te beseffen dat de helft er nog niet in zit. Daarnaast voer ik die vijf dagen voor vertrek bijna dagelijks de discussie 'moet dit allemaal per se mee?' met mijn vriend. Waar hij drie shirts en één zwembroek meeneemt, heb ik al 11 bikini's en het dubbele aan zonnebrillen in mijn koffer zitten. En ja, alles móet mee. Met pijn in mijn hart laat ik mijn eigen föhn al thuis, omdat dat voor ongeveer de helft aan kilo's zou zijn, maar ik moet dus straks in Israël met lelijk opgedroogd haar rondlopen. Mag dan tenminste mijn outfit wél on point zijn?! En ook over mijn vliegtuigoutfit moet nagedacht worden. Comfortabel, maar wel fashionable. Want je wil niet als zwerver op je vakantiebestemming aankomen natuurlijk. Jij doet maar één keer een eerste indruk op van een land, maar dat land natuurlijk ook van jou. En ik wil niet dat Israël mij zo herinnert.

Ik vind het qua vluchten ook verwarrend geworden met handbagage. Bij de ene airline mag je 16 koffers, een kat en een paard mee. En bij de andere airline krijg je een koffer van drie kilo en de rest moet je maar lekker bijboeken voor 70 euro per koffer. Ook daar is het al vaker mis gegaan bij mij. Kom ik met een hele shitload aan spullen op Schiphol, moet de helft in Nederland blijven. Ook de plastic zakjes mag je niet meer van thuis meenemen. Kan enigszins komen omdat die zakjes van thuis groter zijn dan die van het vliegveld. Waardoor ik dus ooit een jaar zonder parfum en make-upremover op vakantie moest. Naast stinken, zag ik er ook een hele week als een uitgelopen pandabeer uit.

Dit jaar heb ik alles zó goed voorbereid, op alle rampscenario's is ingespeeld, waardoor het gevaar dit jaar wel vanuit een andere hoek moet komen. Zul je zien, sta in straks in Tel Aviv, landt mijn zo fantastisch ingepakte koffer per ongeluk in Azerbeijdan.

Jacky Eickes
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden